Kimio Fukutani's 'Miracle of Birth': Een Unieke Choker Geïnspireerd op het Wonder van het Leven

De 'Miracle of Birth' Choker, bekroond met de Platinum A' Design Award, is een uitdrukking van emoties en verbindingen door middel van kunstzinnig vakmanschap.

Kimio Fukutani, een gerenommeerde ontwerper, heeft een uniek sieraad gecreëerd dat het wonder van het leven en de waarde van menselijke verbindingen viert. De 'Miracle of Birth' Choker, bekroond met de Platinum A' Design Award, is een meesterwerk van design en vakmanschap.

Het ontwerp van de choker is geïnspireerd op het wonder van de geboorte van het leven en het belang van verbindingen tussen mensen. Elk onderdeel en elke kleur van de choker drukt nieuwe emoties uit die ontstaan door deze verbindingen. Het resultaat is een sieraad dat vele concepten in één product uitdrukt, waarbij elk detail zorgvuldig is gecreëerd en samengevoegd tot een prachtige halsketting.

Fukutani heeft gebruik gemaakt van 18K massief goud en platinum materialen die stuk voor stuk zijn gegoten en samengevoegd om een beweeglijk sieraad te creëren dat perfect om de hals past. De kleurverandering van verschillende emoties is uitgedrukt door middel van vergulding, en natuurlijke diamanten. Gele, bruine en zwarte diamanten zijn ingelegd op elk kleur materiaal om beweging en schittering te combineren.

De 'Miracle of Birth' choker is niet alleen een prachtig sieraad, maar ook een technisch hoogstandje. Met een lengte van 380mm, een hoogte van 10mm en een diepte van 5mm, is het een stuk dat zowel elegantie als impact uitstraalt. De sluitingen zijn origineel ontworpen om gemakkelijk en mooi te kunnen worden gedragen. Fukutani heeft veel tijd besteed aan het herhaaldelijk produceren van proefmodellen om sluitingen en karabijnhaken met de juiste grootte, sterkte en beweeglijkheid te maken.

Het project begon in mei 2021 en werd voltooid in februari 2022 in Tokyo, Japan. Fukutani heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de wonderen van het leven en de unieke en speciale aard van het menselijk bestaan. Hij heeft deze gevoelens, herinneringen en emoties van mensen die op wonderbaarlijke wijze geboren zijn, uitgedrukt in de spiraalvormige DNA, een symbool van het leven.

De 'Miracle of Birth' choker is een eerbetoon aan het wonder van het leven en de waarde van menselijke verbindingen. Het is een stuk dat de grenzen van kunst, wetenschap, design en technologie verlegt, en bijdraagt aan het welzijn van de samenleving. Het is een stuk dat de esthetiek van een tijdperk definieert en de wereld een betere plek maakt.

De 'Miracle of Birth' choker van Kimio Fukutani is een uniek stuk dat het wonder van het leven viert en de waarde van menselijke verbindingen benadrukt. Het is een stuk dat de grenzen van kunst, wetenschap, design en technologie verlegt, en bijdraagt aan het welzijn van de samenleving. Het is een stuk dat de esthetiek van een tijdperk definieert en de wereld een betere plek maakt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kimio Fukutani
Afbeeldingscredits: Image #1 to #5: Photographer Bokuyo Tarao, Variations, 2022.
Projectteamleden: Kimio Fukutani
Projectnaam: Miracle of Birth
Projectklant: Kimio Fukutani


Miracle of Birth IMG #2
Miracle of Birth IMG #3
Miracle of Birth IMG #4
Miracle of Birth IMG #5
Miracle of Birth IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp