Bloeiende Schoonheid: Een Handgemaakte Ring Geïnspireerd door Nachtelijke Waterlelies

Een Meesterwerk van Ontwerper Tanvi Garg

Inleiding

De schoonheid van nachtelijke waterlelies komt tot leven in de prachtige ring genaamd "Bloeiende Schoonheid", ontworpen door de getalenteerde ontwerper Tanvi Garg. Deze handgemaakte ring is geïnspireerd op de betoverende bloei van waterlelies in het maanlicht. Met gestructureerde bloemblaadjes en een beweegbare centrale bal kan deze ring worden aangepast aan de stemming van de drager. Het is een juweel dat de originaliteit van de drager behoudt, terwijl het streven naar avant-garde en innerlijke rust wordt belichaamd.

De unieke eigenschappen van deze ring zijn ontworpen met een speels karakter om de vrouwelijke stemmingen met elegantie te belichamen. De bloemblaadjes zijn versierd met plique-a-jour emaille, dat oplicht bij verlichting en een dichte uitstraling behoudt in rust en duisternis. De beweging van de gestructureerde bloemblaadjes met de beweegbare diamanten bal in het midden benadrukt de moeiteloze elegantie en gedurfde besluitvorming. Dit symboliseert hoe de dynamiek van bloei kan leiden tot de ontwikkeling van een avant-garde stijl.

Deze ring is met de hand vervaardigd volgens de onberispelijke traditie van vroeger. De bloemblaadjes zijn gedetailleerd met behulp van de plique-a-jour emaille techniek. Voor de kleur is er met veel precisie gewerkt aan het verkrijgen van de perfecte tint van magenta met behulp van de "Purple Heart" kleur. De ruwe, maar gepolijste polki diamant in het midden van de ring is het pronkstuk in zijn oorspronkelijke vorm. Tot slot heeft de zilveren ring een zwarte en gouden rhodium afwerking voor de finishing touch.

De afmetingen van het product zijn 73,5 mm * 63,5 mm, waardoor het een opvallend sieraad is dat de aandacht trekt.

Deze ring biedt een unieke interactie met de drager. De gestructureerde bloemblaadjes en de beweegbare centrale bal kunnen op verschillende manieren worden gedragen, afhankelijk van de stemming van de drager. Dit zorgt voor een dynamisch effect op de bloemblaadjes, die zijn versierd met plique-a-jour emaille. De kleur, een mix van magenta en "Purple Heart", wordt nog helderder bij verlichting, waardoor het een uniek kenmerk heeft.

Het project voor deze ring begon op 10 januari 2021 en werd voltooid op 18 februari 2021 in Delhi, India. Het ontwerp is geïnspireerd op de pracht van de natuur en draagt bij aan het behoud van het milieu door gebruik te maken van natuurlijke materialen en traditioneel vakmanschap.

Het creëren van deze ring was geen gemakkelijke taak. Het handgemaakte proces zorgde voor uitdagingen bij het verkrijgen van de juiste kleur van de geëmailleerde bloemblaadjes en het ontwikkelen van een mechanisme dat de beweging van de gestructureerde bloemblaadjes en bal mogelijk maakt. Er werden verschillende methoden en pogingen gebruikt om de perfecte kleur van de inspirerende waterlelie te verkrijgen, evenals voor het geavanceerde mechanisme dat reageert op de stemmingen van de drager.

De "Bloeiende Schoonheid" ring is een eerbetoon aan de pracht van de natuur en een uiting van avant-garde stijl. Met zijn unieke ontwerp en vakmanschap is het een juweel dat de originaliteit van de drager benadrukt en tegelijkertijd een statement maakt.

Afbeeldingscredits: Fotograaf Bhaumik Birje / Illustrator Aveka Rastogi

Video credits: Bhaumik Birje, Sanchita Mehta

Dit ontwerp heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tanvi Garg
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Bhaumik Birje / Illustrator Aveka Rastogi Image #2. Photographer Bhaumik Birje / Illustrator Aveka Rastogi Image #3. Photographer Bhaumik Birje / Illustrator Aveka Rastogi Image #4. Photographer Bhaumik Birje / Illustrator Aveka Rastogi Image #5. Photographer Bhaumik Birje / Illustrator Aveka Rastogi Video credits: Bhaumik Birje, Sanchita Mehta
Projectteamleden: Tanvi Garg
Projectnaam: Blooming Beauty
Projectklant: Tanvi Garg


Blooming Beauty IMG #2
Blooming Beauty IMG #3
Blooming Beauty IMG #4
Blooming Beauty IMG #5
Blooming Beauty IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp