Hope Garden: Een Sieraad Geïnspireerd door Perzische Paradijstuinen

Ontwerper Mohamad Sadeq Habibzadeh Harris Brengt Cultuur tot Leven

De Hope Garden ring, een creatie van ontwerper Mohamad Sadeq Habibzadeh Harris, is een moderne interpretatie van de historische Perzische tuinarchitectuur, belichaamd in een sierlijk sieraad.

De inspiratie voor de Hope Garden ring vindt zijn oorsprong in de rijke geschiedenis van Iraanse tuinen, bekend om hun symmetrische ontwerp en de verdeling in vier gelijke delen door stromende beekjes. Deze karakteristieke elementen vormen de essentie van wat men beschouwt als de representatie van Iraanse tuinen, met een centraal gelegen belangrijk onderdeel.

Deze ring onderscheidt zich door een diepgaande boodschap: net zoals de seizoenen veranderen, zijn de moeilijkheden in het leven ook tijdelijk. De roze kleur, in Iran symbool voor geduld en hoop, wordt vertegenwoordigd door het gebruik van roze parelmoer in het centrum van de ring. Dit element symboliseert dat men door hoop en geduld moeilijkheden kan overwinnen.

Het ontwerp is tot stand gekomen met behulp van computerondersteunde ontwerpsoftware (CAD), zoals Matrix en Rhino/VRay. De wolken zijn van zilver met diamanten en de rest van de ring is van roségoud. Centraal staan Pinctada en diamanten, omringd door andere edelstenen zoals tsavoriet, topaas en een kunstzinnig glazen element aan de binnenkant van de ring.

De technische specificaties van de ring zijn indrukwekkend: de middelste edelsteen is een diamant, omringd door parelmoer en flankerend smaragd en topaas. Het hart van de ring bevat een houten element. De gouden en zilveren onderdelen zijn afzonderlijk gegoten en vervolgens samengevoegd. De ring heeft een breedte van 26,8 mm en een hoogte van 6,7 mm.

De Hope Garden ring is niet alleen een sieraad, maar ook een draagbare vorm van kunst die een boodschap van hoop en geduld uitdraagt. Het ontwerp is een weerspiegeling van de pogingen van oude Iraniërs om de hemel op aarde te recreëren door het aanleggen van tuinen, die zij 'paradijzen' noemden. Deze culturele erfenis heeft zelfs invloed gehad op de Griekse cultuur en het concept van het paradijs.

De grootste uitdaging voor ontwerper Harris was het vertalen van een duizendjarige cultuur en kunst naar een modern ontwerp dat zowel spiritueel als esthetisch aantrekkelijk is. De ring is een toonbeeld van de Wabi-sabi filosofie, die leert dat niets eeuwig is en dat de moeilijkheden in het leven, net als de seizoenen, voorbijgaan.

De Hope Garden ring heeft in 2024 de prestigieuze Iron A' Jewelry Design Award gewonnen, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Deze prijs bevestigt de integratie van beste praktijken uit de industrie en bekwame technische kenmerken, en draagt bij aan een positieve ervaring en een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mohamd Sadeq habibzadeh Harris
Afbeeldingscredits: Mohamd Sadeq habibzadeh Harris
Projectteamleden: Mohamd Sadeq habibzadeh Harris
Projectnaam: Hope Garden
Projectklant: Mortazavi Design Academy


Hope Garden IMG #2
Hope Garden IMG #3
Hope Garden IMG #4
Hope Garden IMG #5
Hope Garden IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp