Dandelion Ring: Een Poëtisch Symbool van Licht en Vrijheid

Een Uniek Sieraad Ontworpen door Jingcheng Wu

Inleiding

De Dandelion Ring, ontworpen door Jingcheng Wu, is geïnspireerd op de poëtische beelden van een paardenbloem. In deze post-Covid-19 tijdperk symboliseert dit sieraad licht en vrijheid, twee dingen die we allemaal nodig hebben. Met zijn unieke eigenschappen en vakmanschap is deze ring een ware eyecatcher.

De Dandelion Ring bestaat uit een bundel bloemblaadjes, elk met unieke details. Of het nu gaat om gedraaide, gestructureerde of met fijne lijnen gegraveerde blaadjes, het is een genot om naar te kijken en te dragen.

Ontwerp en Technologie

Jingcheng Wu zag de paardenbloem als een symbool van vrijheid en lichtheid. Om deze geest in het ontwerp te weerspiegelen, heeft hij de ring vormgegeven met elegante curves en lijnen. De ring is gemaakt van 18-karaats geelgoud en roségoud, waarbij gebruik is gemaakt van complexe goudsmeedtechnieken om het product af te werken.

Specificaties en Interactie

De Dandelion Ring heeft een afmeting van 32mm x 33mm x 28mm en is ontworpen om elegant en opvallend te zijn. De gravures en diamanten zorgen voor maximale schittering, zowel overdag als 's nachts. De vorm van de ring is ontworpen om gemakkelijk te dragen.

Locatie en Tijdlijn

Dit project is ontworpen in april 2020 in Shenzhen, China en voltooid in augustus 2020.

Onderzoek en Uitdagingen

Voordat de Dandelion Ring tot stand kwam, is er uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende technieken op het gebied van sieraden. Het doel was om de vrijheid van de paardenbloemgeest te verklaren door middel van verschillende goudsmeed- en zetmethoden. Het was een uitdaging om al deze technieken samen te brengen en het ontwerp perfect te laten matchen.

Awards en Erkenning

De Dandelion Ring heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. De Dandelion Ring is een voorbeeld van uitmuntendheid en brengt positieve gevoelens van verwondering en bewondering teweeg.

Met zijn symboliek van licht en vrijheid is de Dandelion Ring een uniek sieraad dat de drager betovert en inspireert. Het vakmanschap en de aandacht voor detail maken dit ontwerp tot een ware blikvanger. Laat de Dandelion Ring je herinneren aan de schoonheid van de natuur en de mogelijkheden die het leven te bieden heeft.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jingcheng Wu
Afbeeldingscredits: Jingcheng Wu
Projectteamleden: Jingcheng Wu
Projectnaam: Dandelion
Projectklant: Jingcheng Wu


Dandelion IMG #2
Dandelion IMG #3
Dandelion IMG #4
Dandelion IMG #5
Dandelion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp