De Ring van Hoop: Een Symbool van Licht in Tijden van Duisternis

Een Uniek Sieraad Ontworpen door Kosar Sivandi

Inleiding

De Ring van Hoop, ontworpen door Kosar Sivandi, is een symbolisch sieraad dat het verhaal van het coronavirus vertelt. Het ontwerp bestaat uit twee verschillende delen: de buitenkant, die de duisternis vertegenwoordigt, en de binnenkant, die symbool staat voor de zon en hoop. Met zijn unieke kenmerken en betekenis is deze ring een ware blikvanger.

De Ring van Hoop is een opvallend sieraad dat de aandacht trekt met zijn bijzondere ontwerp. Het bestaat uit twee niveaus: de buitenkant, die lijkt op een doos met een scharnier dat het bovenste deel verbindt met het onderste oppervlak, en de binnenkant, die de zon en hoop symboliseert. Het centrale element van de binnenkant is een gele diamant, die prominent wordt weergegeven op de armen van de diamant. Deze gele diamant staat voor bescherming en het vermijden van kwaad.

De buitenkant van de ring is versierd met zwarte emaille, wat de duisternis en het virus vertegenwoordigt. Het gebruik van zwarte emaille was een creatieve oplossing, aangezien de gewenste edelsteen niet beschikbaar was vanwege de grootte en vorm. Het effect van de emaille op de ring is echter prachtig en voegt een extra dimensie toe aan het ontwerp.

De Ring van Hoop is gemaakt van zilver met een gouden plating en is versierd met diamanten en gele diamanten. De afmetingen van de ring zijn 2,5 cm breed, 2,5 cm diep en 4 cm hoog. Het sieraad is met veel vakmanschap en aandacht voor detail vervaardigd, wat bijdraagt aan de unieke uitstraling ervan.

Het ontwerpproces van de Ring van Hoop begon in september 2020 en werd voltooid in oktober 2021 in Sirjan. Tijdens het ontwerpproces werd er uitgebreid onderzoek gedaan naar de psychologische impact van het coronavirus en de angst en onzekerheid die het heeft veroorzaakt. Het doel van de ring is om een boodschap van hoop en optimisme uit te dragen in deze moeilijke tijden.

De Ring van Hoop heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Bronze A' Design Award in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en vernuft. Het ontwerp van de Ring van Hoop combineert technische vaardigheden met artistieke expressie en draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven.

De Ring van Hoop is niet zomaar een sieraad, het is een symbool van licht in tijden van duisternis. Het ontwerp weerspiegelt de hoop en de wens voor betere dagen. Met zijn unieke kenmerken en diepgaande betekenis is deze ring een waardevolle toevoeging aan elke sieradencollectie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kosar Sivandi
Afbeeldingscredits: Photographer/mortezayousefi Image number #1 Image number #2 Image number #3 Image number #4 Image number #5
Projectteamleden: Kosar Sivandi
Projectnaam: Hope
Projectklant: Kosar Sivandi


Hope IMG #2
Hope IMG #3
Hope IMG #4
Hope IMG #5
Hope IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp