Affinity Ring: Een Samensmelting van Kunst en Historische Elegantie

Een Ontwerp van Ensieh Yazdani

De Affinity Ring is een uniek sieraad dat is ontworpen in de vorm van een vloeiende curve. Het gebruik van zwart goud in combinatie met rijen emaille in verschillende tinten groen, die op een gebogen en parallelle manier zijn geplaatst, maakt dit ontwerp bijzonder. De inspiratie voor de Affinity Ring is afkomstig van het Heydar Aliyev Center in Bakoe, Azerbeidzjan, een ontwerp van de legendarische architect Zaha Hadid.

De Affinity Ring onderscheidt zich door zijn vloeiende en gedraaide vorm. Op het oppervlak van de ring worden rijen herhaald in een gebogen vorm en parallel aan elkaar, met een afstand van 0,5 mm. Deze rijen zijn gemaakt van zwart goud en emaille in verschillende tinten groen.

De Affinity Ring wordt vervaardigd met behulp van 18 karaats zwart goud en emaille. De technische specificaties van de ring zijn als volgt: lengte 19,9 mm, breedte 33,2 mm, hoogte 33,6 mm.

Dit sieraad is niet alleen een lust voor het oog, maar ook zeer gebruiksvriendelijk. Het is speciaal ontworpen voor vrouwen.

De Affinity Ring is ontworpen en vervaardigd in Turkije in het jaar 2021. Het ontwerpproces omvatte uitgebreid onderzoek naar moderne ringontwerpen met materialen die een historische en artistieke achtergrond hebben. Uit het onderzoek bleek dat emaille een uitstekende keuze is, omdat het niet oxideert in combinatie met goud en zilver. Bovendien heeft emaille een antieke uitstraling, is het prachtig en betaalbaar, wat de vraag naar dit sieraad zal vergroten en bijdraagt aan de economische welvaart van de samenleving.

Het onderzoek bracht ook uitdagingen met zich mee, met name bij het bepalen van het aantal, de grootte en de afstand tussen de rijen, zodat ze gebogen en parallel waren en de eerste en laatste rijen hetzelfde materiaal hadden.

De Affinity Ring is een perfecte samensmelting van artistieke en historische elegantie met een moderne stijl. Het ontwerp, geïnspireerd door het Heydar Aliyev Center, weerspiegelt de creatieve geest van de legendarische architect Zaha Hadid. Met zijn unieke vorm en gebruik van materialen is de Affinity Ring een waar kunstwerk dat de aandacht trekt en bewondering oproept.

De Affinity Ring heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitmuntendheid. In 2023 werd dit ontwerp bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. De winnaars van deze prijs tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ensieh Yazdani
Afbeeldingscredits: Ensieh Yazdani
Projectteamleden: Ensieh Yazdani
Projectnaam: Affinity
Projectklant: Ensieh Yazdani


Affinity  IMG #2
Affinity  IMG #3
Affinity  IMG #4
Affinity  IMG #5
Affinity  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp