Green Angel: Een Ring Geïnspireerd door de Kracht en Schoonheid van Engelen

Een Uniek Sieraad Ontworpen door Saedeh Sorouri

In bijna alle culturen worden engelen gezien als spirituele en krachtige wezens. Ze worden vaak afgebeeld met vleugels, die symbool staan voor vrede, spirituele onschuld en positieve energieën. Ook in het oude Perzië waren er verschillende godinnen en engelen, als een kosmologische poging om het goede te laten zegevieren over het kwaad.

De Green Angel ring is het symbool van de samensmelting van positieve energieën zoals kracht, elegantie, veiligheid en vrede. Door het dragen van deze ring voegt de gebruiker niet alleen financiële en spirituele waarde toe, maar ook schoonheid en glorie. De natuurlijke, prachtige en elegante bladeren geven de drager een gevoel van vreugde en vitaliteit in een tijdperk van saaiheid en zielloosheid. Bovendien heeft deze ring ook decoratieve en publieke aspecten en kan het een verfraaiing zijn voor de omgeving.

Om de vleugels van de ring te maken, zijn natuurlijke bladeren en zilver met een zuiverheid van 99,9% (art clay silver) gebruikt. Het zilver is laag voor laag toegevoegd aan het natuurlijke blad, vervolgens gedroogd en verhit in de oven. Voor de basis van de ring is 18k goud gebruikt, dat gesmolten, gerold, gezaagd en gesoldeerd is in de werkplaats en de huidige vorm heeft gekregen.

De Green Angel ring heeft een afmeting van 40 x 30 x 20 mm en is ontworpen om op de hand gedragen te worden, waarbij de vleugels het oppervlak van de hand bedekken. Dit is een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien in sieradenontwerp. Daarnaast kan de ring ook decoratief worden gebruikt. Plaats de ring bijvoorbeeld in een plexiglazen doos en zet deze neer op een geschikte plek, zoals een make-uptafel of een schoorsteenmantel.

Het idee en ontwerp van de Green Angel ring zijn ontstaan in februari 2021 en de productie is voltooid in mei 2021 in Teheran. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de symboliek van engelen in verschillende culturen. Engelen worden wereldwijd gezien als een van de meest populaire symbolen. De vleugels van een engel staan voor veiligheid, kracht, bescherming en vrede. De Angel Wing Begonia plant, met bladeren die lijken op engelenvleugels, lijkt op de godin Emertat uit het oude Perzië. Deze godin symboliseert onsterfelijkheid, vruchtbaarheid en welvaart. Door deze bladeren te verwerken in sieraden worden alle positieve vibes overgebracht op de drager en dient het ook als decoratief object, zelfs wanneer het niet wordt gedragen.

De Green Angel ring heeft een aantal uitdagingen met zich meegebracht. Zo is er gekozen voor een materiaal dat zowel elegant als stevig is. Art clay silver voldoet aan deze eisen en is daarom geselecteerd. Daarnaast was het vinden van twee geschikte bladeren voor het ontwerp een uitdaging. Het fundament van het ontwerp moest niet alleen mooi en ergonomisch zijn, maar ook evenwichtig voor het decoratieve aspect van het sieraad.

De Green Angel ring is een uniek sieraad dat de onsterfelijkheid van de bladeren van de Angel Wings plant symboliseert. Het staat voor positieve energieën zoals kracht, elegantie, veiligheid en vrede. Door het dragen van deze ring krijgt de gebruiker een gevoel van engelachtige glorie en spirituele eigenschappen. De delicate en natuurlijke bladeren zorgen ook voor een gevoel van frisheid en onsterfelijkheid in een tijdperk van modern en zielloos leven. Daarnaast kan deze ring niet alleen persoonlijk worden gedragen, maar heeft het ook een decoratieve en publieke functie en kan het de omgeving verfraaien.

De Green Angel ring heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek. De Green Angel ring is een uitstekend voorbeeld van een ontwerp dat technische en creatieve vaardigheden combineert en een positieve bijdrage levert aan het leven van mensen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Saedeh Sorouri
Afbeeldingscredits: Saedeh Sorouri
Projectteamleden: Saedeh Sorouri
Projectnaam: Green Angel
Projectklant: Saedeh Sorouri


Green Angel IMG #2
Green Angel IMG #3
Green Angel IMG #4
Green Angel IMG #5
Green Angel IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp