Sunset Sunrise Ring: Een Oneindige Beweging Geïnspireerd door Zonsopgang en Zonsondergang

Een Uniek Stuk van Ayse Teke Mingu

De zonsopgang en zonsondergang zijn meer dan alleen de overgang van dag naar nacht. Het zijn momenten waarop het licht het meest intrigerend is, wanneer de zon opkomt als een grote bol aan de hemel en weer ondergaat als een kleinere bol aan de horizon. Geïnspireerd door deze fascinerende momenten heeft Ayse Teke Mingu de Sunset Sunrise Ring ontworpen, een ring die constant transformeert en verandert, net als de beweging van de zon.

De Sunset Sunrise Ring is een uniek stuk dat uitnodigt tot interactie. Afhankelijk van je stemming en stijl kun je de ring op verschillende manieren dragen. In een horizontale positie is de ring gesloten, maar zodra je de ring tegen de klok in draait, begint de diamant te schijnen en wordt de ring geopend. Je kunt de beweging op elk gewenst moment stoppen en zo eindeloos variëren in de cycli en bewegingen van de ring.

De Sunset Sunrise Ring is met de hand vervaardigd van hoogwaardig 925 sterling zilver met een gepolijste afwerking. Het bestaat uit een hoofdlichaam en een beweegbaar halftorusdeel die met elkaar verbonden zijn door een verborgen schroef aan de rand van het hoofdlichaam.

Met een diameter van 40 mm is de Sunset Sunrise Ring een opvallend sieraad. De ring is voorzien van een prachtige diamant die de aandacht trekt wanneer de ring geopend is. Het zilveren ontwerp is zorgvuldig vervaardigd om een perfecte balans te creëren tussen stabiliteit en bewegingsvrijheid.

De Sunset Sunrise Ring is niet alleen een sieraad, maar ook een kunstwerk dat de schoonheid van de natuurlijke wereld weerspiegelt. Het ontwerp is geïnspireerd op de geometrie, geografie en astronomie die ten grondslag liggen aan de beweging van de zon en de aarde. Door de beweging van de ring wordt de drager herinnerd aan de constante veranderingen in de positie van de zon en de aarde in hun baan.

Ayse Teke Mingu heeft verschillende uitdagingen overwonnen bij het ontwerpen van de Sunset Sunrise Ring. Het stabiliseren van de schroef en het creëren van een evenwichtige beweging waren enkele van de technische obstakels waar ze mee te maken kreeg. Het resultaat is een ring die soepel en moeiteloos kan worden gedraaid, met behoud van de stabiliteit en duurzaamheid.

De Sunset Sunrise Ring is een bekroond ontwerp en heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn en voldoen aan professionele en industriële eisen. De Sunset Sunrise Ring is een uniek sieraad dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een gevoel van voldoening en positiviteit biedt.

Met de Sunset Sunrise Ring kun je de schoonheid van de zonsopgang en zonsondergang altijd bij je dragen. Het is een sieraad dat niet alleen een statement maakt, maar ook een verhaal vertelt over de constante veranderingen in de natuur en de eindeloze mogelijkheden van design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ayşe Teke Mingü
Afbeeldingscredits: Ayse Teke Mingu
Projectteamleden: Ayse Teke Mingu
Projectnaam: Sunset Sunrise
Projectklant: Ayşe Teke Mingü


Sunset Sunrise IMG #2
Sunset Sunrise IMG #3
Sunset Sunrise IMG #4
Sunset Sunrise IMG #5
Sunset Sunrise IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp