Chiaroscuro: Een Unieke Sieradencollectie die Diepte en Interpretatie Combineert

Een Meesterwerk van Maya McCormack

Inleiding:

De Chiaroscuro sieradencollectie, ontworpen door Maya McCormack, is een meesterwerk dat de diepte en interpretatie van kunst combineert met de schoonheid van sieraden. Geïnspireerd door de balans tussen verschillende perspectieven en emoties, creëert deze collectie een prachtig marmeren effect dat de evolutie van onze eigen perspectieven weerspiegelt. Met behulp van unieke materialen en technieken heeft McCormack een collectie gemaakt die zowel tijdloos als eigentijds is.

Body:

De Chiaroscuro sieradencollectie is een unieke verkenning van de kracht van herhaling. McCormack heeft een enkelvoudig element ontworpen en dit element vervolgens herhaald om een geheel te creëren. Elke link in de collectie is zorgvuldig ontworpen en transformeert op unieke wijze door het gebruik van verschillende materialen en technieken. Dit weerspiegelt de uniekheid van elk individu, waarbij de herhaling van dezelfde vorm constant evolueert en groeit. De collectie is een voortdurende verkenning die met de ontwerper meegroeit en verandert.

Wat deze collectie echt bijzonder maakt, is niet alleen het unieke ontwerp, maar ook het productieproces en de gebruikte materialen. McCormack combineert traditionele zilversmidtechnieken met moderne technologieën. Het ontwerpproces begint met introspectie en schetsen op papier, waarna de ontwerpen worden omgezet in 3D-modellen met behulp van computerondersteund ontwerp. Vervolgens worden de 3D-geprinte links gemaakt met behulp van een thermoplastisch polymeer genaamd ABS. Door middel van organische processen zoals verven en kralenwerk worden de resultaten van de 3D-print bewerkt, waardoor de textuur wordt versterkt en de kwaliteit wordt verbeterd. Vervolgens worden rubberen mallen gemaakt van de 3D-prints, die worden gebruikt om wassen replica's te maken. Deze replica's worden verder bewerkt met behulp van additieve en subtractieve methoden. Uiteindelijk worden de afgewerkte stukken gegoten in sterling zilver en gecombineerd met de 3D-geprinte en geverfde thermoplastische polymeren om een samenhangend geheel te creëren. Elk stuk is uniek en onmogelijk exact na te maken, ondanks dat ze allemaal beginnen met dezelfde vorm.

De Chiaroscuro sieradencollectie is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een genot om te dragen. De 3D-geprinte links zorgen voor een prachtige beweging tijdens het dragen en door het gebruikte materiaal zijn de sieraden extreem licht van gewicht. Het sterling zilver voegt net genoeg gewicht toe om je eraan te herinneren dat je oorbellen draagt. Bovendien zijn de achterkanten van de oorbellen prachtig versierd met kleurrijke details, waardoor de sieraden er vanuit alle hoeken geweldig uitzien. Het gebruik van sterling zilver maakt het ook gemakkelijk om de sieraden te polijsten, terwijl de 3D-prints eenvoudig kunnen worden schoongeveegd indien nodig.

De Chiaroscuro sieradencollectie is gemaakt tussen september 2019 en maart 2020. Helaas werd de geplande tentoonstelling aan de Savannah College of Art and Design geannuleerd vanwege COVID-19. Gelukkig kon de collectie virtueel worden tentoongesteld, waardoor mensen over de hele wereld ervan kunnen genieten.

Deze buitengewone collectie heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Bronze A' Design Award in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. De Chiaroscuro sieradencollectie is een perfect voorbeeld van een ontwerp dat kunst, wetenschap, design en technologie op harmonieuze wijze combineert.

Conclusie:

Met de Chiaroscuro sieradencollectie heeft Maya McCormack een meesterwerk gecreëerd dat de diepte en interpretatie van kunst combineert met de schoonheid van sieraden. Door het gebruik van unieke materialen en technieken heeft McCormack een collectie gemaakt die zowel tijdloos als eigentijds is. De collectie is niet alleen visueel verbluffend, maar ook comfortabel om te dragen. Het productieproces en de gebruikte materialen getuigen van McCormack's vakmanschap en creativiteit. Het is dan ook geen verrassing dat de Chiaroscuro sieradencollectie de Bronze A' Design Award heeft gewonnen. Deze collectie is een ware viering van kunst, design en innovatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Maya McCormack
Afbeeldingscredits: Maya McCormack
Projectteamleden: Maya McCormack
Projectnaam: Chiaroscuro
Projectklant: Maya McCormack


Chiaroscuro IMG #2
Chiaroscuro IMG #3
Chiaroscuro IMG #4
Chiaroscuro IMG #5
Chiaroscuro IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp