Vrouw in Kracht: Een Hommage aan Vrouwen die Sterk Staan

Een Kostuumontwerp van Reba Dilbert

Inleiding

Dit kostuumontwerp, genaamd "Vrouw in Kracht", is een eerbetoon aan vrouwen die moedig strijden tegen borstkanker en misbruik. Het ontwerp combineert de kleuren roze en paars, die wereldwijd symbool staan voor borstkanker en huiselijk geweld. Het creëert een waaiervorm versierd met veren, wat resulteert in een opvallend stuk dat de kracht en veerkracht van vrouwen vertegenwoordigt bij het overwinnen van de fysieke en emotionele strijd die gepaard gaat met borstkanker en huiselijk geweld.

Deze unieke eigenschappen van het ontwerp weerspiegelen het verhaal van de ontwerper zelf, die als autodidact de symboliek van vrouwelijke kracht en moed belichaamt. Het stuk is met de hand gemaakt en maakt gebruik van verschillende stoffen zoals spandex, kant en andere versieringen zoals pailletten. De basis van het sculpturale stuk is gemaakt van metalen draad en verbonden met behulp van een speciale techniek.

Het project begon in juli 2018 en werd voltooid in december 2019 op de Kaaimaneilanden. Het ontwerp is het resultaat van uitgebreid onderzoek en visualisatie door de ontwerper, die haar persoonlijke verhaal heeft omgezet in een ontwerp dat alle vrouwen vertegenwoordigt. Het combineren van de thema's huiselijk geweld en borstkanker vereiste zorgvuldig onderzoek en discussies om een representatie te creëren die recht doet aan beide onderwerpen.

De grootste uitdaging bij het maken van dit ontwerp lag in het sculpteren van het metalen draad. Dit kostte veel tijd en moeite om te snijden, vorm te geven en stevig te bevestigen voordat de stoffen basis kon worden aangebracht. Maar de grootste uitdaging was het mentale aspect van het omzetten van een persoonlijk verhaal in een ontwerp dat hoop en levendigheid uitstraalt.

"Vrouw in Kracht" is een ontwerp dat de kracht en mogelijkheden van vrouwen viert. Als overlevenden van borstkanker en misbruik hebben vrouwen veel doorstaan en blijven ze hun kracht en veerkracht tonen. Dit kostuumontwerp is een expressieve manier om de levendigheid, wilskracht en kracht van vrouwen te tonen. De ontwerper hoopt dat vrouwen, wanneer ze dit ontwerp zien, herinnerd worden aan hun eigen kracht en macht, en dat ze zichzelf de ruimte geven die ze verdienen in deze wereld.

Dit ontwerp is bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2021 in de categorie Podiumkunsten, Podium, Stijl en Scenografie. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp wordt bewonderd om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheid, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Reba Dilbert
Afbeeldingscredits: Reba Dilbert
Projectteamleden: Reba Dilbert
Projectnaam: Woman in Power
Projectklant: Reba Dilbert


Woman in Power IMG #2
Woman in Power IMG #3
Woman in Power IMG #4
Woman in Power IMG #5
Woman in Power IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp