Revolutionair Podiumontwerp Betoovert Publiek op Oudejaarsavond

Bin Li's "Giant Spinning Top" brengt droom en werkelijkheid samen

De viering van Oudejaarsavond krijgt een nieuwe dimensie met het podiumontwerp van Bin Li, geïnspireerd door de film "Inception".

De jaarwisseling is een moment waarop de wereld stilstaat bij het verleden en droomt over de toekomst. Het podiumontwerp van Bin Li voor het Oudejaarsconcert van Hunan TV 2020-2021 is een fysieke manifestatie van deze overgang. Het ontwerp, dat de vorm van een 'gigantische tol' aanneemt, is niet alleen een lust voor het oog, maar symboliseert ook de cyclische aard van tijd en de eeuwige dans tussen droom en werkelijkheid.

De uitdagingen bij het realiseren van dit complexe podiumontwerp waren niet gering. De centrale structuur, een gyroscoopapparaat met een diameter van 30 meter en een hoogte van 25 meter, moest zonder zichtbare ondersteuning kunnen zweven. Dit technische hoogstandje werd bereikt door een centrale stalen kolom die de illusie van zweven creëert. Het podium is niet alleen een technisch wonder, maar ook een toonbeeld van artistieke expressie, waarbij elk van de vijf podia - de Wachttoren, de Tijd, de Droomjacht, de Sterrenhemel en het centrale podium - een eigen verhaal vertelt.

De interactie met het publiek wordt versterkt door de dynamische elementen van het podium. De bovenste helft van de gyroscoop kan bijvoorbeeld bijna 3 meter omhoog worden getild voor optredens binnenin, terwijl de buitenring, bestuurd door 12 CNC-takels, als geheel kan stijgen en dalen. Dit biedt acteurs de mogelijkheid om de dynamiek van de podiumruimte volledig te benutten. De 'Vigilant Stage' dient als interactieve ruimte en als gastheerzone, terwijl de 'Time Stage' met zijn ingebouwde verlichting een retro-modern visueel spektakel creëert.

De 'Dream-chasing Stage' bestaat uit modulaire elementen op het wateroppervlak, die verschillende configuraties mogelijk maken voor versterkte podiumeffecten. De 'Stellar Stage' is speciaal ontworpen voor bandoptredens en creëert een explosieve, schitterende en energieke sfeer. Het podiumontwerp wordt gecompleteerd door een cirkelvormig platform aan het einde van het verlengde podium, met een cirkelvormig LED-scherm en verborgen verlichting die een contrasterende visuele textuur creëren.

De realisatie van dit podiumontwerp was een samenwerking tussen meerdere teams, waaronder Funshine Culture Group Co., Ltd. en Funshine Interactive Entertainment Co., Ltd., onder leiding van Bin Li en ondersteund door ontwerpers zoals Desheng An en Dongshan Peng. Het resultaat is een podium dat niet alleen functioneel is, maar ook de schoonheid en integriteit van de uitvoerende kunsten viert. Dit ontwerp werd terecht bekroond met de Zilveren A' Design Award, een erkenning voor topontwerpen die uitblinken in creativiteit en professionele uitmuntendheid.

Deze grensverleggende benadering van podiumontwerp toont aan dat kunst en technologie hand in hand kunnen gaan om onvergetelijke ervaringen te creëren. Het is een bewijs van de kracht van innovatie en de onbeperkte mogelijkheden van menselijke verbeelding en technische vaardigheid.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bin Li
Afbeeldingscredits: none
Projectteamleden: Funshine Culture Group Co.,Ltd. Funshine Interactive Entertainment Co.,Ltd. Desheng An Bin Li Dongshan Peng Yan Li Xue Han Yue Gao Yi Sha
Projectnaam: 2021 HBS New Year's Eve
Projectklant: Bin Li


2021 HBS New Year's Eve IMG #2
2021 HBS New Year's Eve IMG #3
2021 HBS New Year's Eve IMG #4
2021 HBS New Year's Eve IMG #5
2021 HBS New Year's Eve IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp