Outsiders: Een Verlichtende Kunstvoorstelling die de Kracht van Energie Benadrukt

Verlichting Performance door Nargiza Usmanova

Inleiding

De verlichting performance genaamd "Outsiders: energie is binnenin" is een uniek en boeiend kunstwerk dat in mei 2016 werd opgevoerd in Oakville, Canada. Ontworpen door Nargiza Usmanova, is deze performance een fictief verhaal over energie en hoe buitenaardse wezens deze gebruiken om te overleven. Het doel van het project is om het bewustzijn over energie te vergroten en mogelijk oplossingen te bieden voor het energieprobleem op aarde.

Body

De performance maakt gebruik van opvallende kostuums die menselijke lichamen transformeren in verlichte aliens. Het idee achter het project is dat energie eigenlijk in ons allemaal te vinden is en de basis vormt van ons bestaan. Door deze boodschap visueel te maken, hoopt Usmanova het publiek te inspireren om na te denken over hun eigen energieverbruik en de impact ervan op de wereld.

De kostuums zijn gemaakt van LED-modules en rode zip-ties, die met de hand zijn bevestigd. In totaal zijn er 116 LED-modules gebruikt, samen met 5.000 zip-ties en 20 meter draad. Een draagbare energiecentrale zorgt ervoor dat de kostuums kunnen oplichten tijdens de performance. Het resultaat is een betoverende en futuristische uitstraling die de aandacht van het publiek trekt en hen meeneemt in het verhaal van de Outsiders.

De performance vond plaats op drie verschillende locaties in Oakville, waarvan de grootste in Lions Park Valley was. Deze locaties werden zorgvuldig gekozen vanwege hun unieke eigenschappen en de mogelijkheid om mooie reflecties te creëren. Het doel was om het publiek een meeslepende ervaring te bieden en hen onder te dompelen in de wereld van de Outsiders.

Conclusie

"Outsiders: energie is binnenin" is een indrukwekkende verlichting performance die de kracht van energie benadrukt en het publiek aanzet tot nadenken over hun eigen energieverbruik. Met behulp van opvallende kostuums en een boeiend verhaal, weet Nargiza Usmanova de toeschouwers te betoveren en hen bewust te maken van de rol die energie speelt in ons leven. Deze unieke en innovatieve performance is een ware blikvanger en verdient alle lof die het heeft ontvangen.

Image Credits: Fotograaf en videograaf - Maxim Zinchuk

Intellectual Property Notice: Copyrights behoren toe aan Nargiza Usmanova, 2016

Awards and Accolades: Dit ontwerp heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Performing Arts, Stage, Style and Scenery Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp en beloont de technische kenmerken en artistieke vaardigheden die in het project zijn tentoongesteld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Nargiza Usmanova
Afbeeldingscredits: Photographer and videographer - Maxim Zinchuk
Projectteamleden: Nargiza Usmanova (author and costume designer) Victor and Rita Zubashev, Mikhail Palityka (models) Maxim Zinchuk (assistance, photo and video production) Tatiana Belousova, Olga Goldobina (assistance) GVA Lighting (technical support)
Projectnaam: Outsiders
Projectklant: Nargiza Usmanova


Outsiders IMG #2
Outsiders IMG #3
Outsiders IMG #4
Outsiders IMG #5
Outsiders IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp