Memorial: Een Spiritueel Sieraad ter Ere van de Gezondheidszorg

Een Uniek Handgemaakt Juweel van Salomeh Sorouri en Salvi Samiei Kashi

2020 was ongetwijfeld een uitzonderlijk jaar. Iedereen heeft gezien hoe het medische team te maken kreeg met tal van problemen als gevolg van Covid-19. In dit jaar was de toewijding van de gezondheidsbeschermers als een medaille voor de prestaties van de medische samenleving en zal het in het geheugen van de geschiedenis blijven. Doorzettingsvermogen en de inspanningen van deze mensen, ondanks hun vermoeidheid en getekende gezichten, waren allemaal inspiraties voor het ontwerp en de vervaardiging van een herdenkingssieraad om hun nagedachtenis te koesteren.

Memorial is een spiritueel sieraad dat de unieke eigenschappen van minimalisme en een diepe betekenis combineert. Het is volledig met de hand gemaakt van puur zilverklei en vervolgens in de oven verbrand. Dit maakproces verschilt van traditionele zilveren sieraden en benadrukt de ambachtelijke kwaliteit van het stuk.

Het ontwerp van Memorial is geïnspireerd op de toewijding van de gezondheidszorgwerkers tijdens de Covid-19-pandemie. Het cirkelvormige deel van de ketting symboliseert het licht dat de verpleegkundigen omringt die hebben gestreden om levens te beschermen en zichzelf hebben opgeofferd in deze moeilijke tijd. De bandoleer op het herdenkingssieraad en de edelstenen op de basis vertegenwoordigen de dankbaarheid jegens het gezondheids- en geneeskundig personeel.

Memorial is niet alleen een eerbetoon aan de helden van de gezondheidszorg, maar ook een modulair sieraad dat door de drager kan worden aangepast. Het cirkelvormige deel kan gemakkelijk van de hoofdsteun worden losgemaakt en afzonderlijk worden gedragen.

De afmetingen van de ketting zijn 5 x 1,5 x 0,4 cm, terwijl de cirkel een diameter heeft van 3,5 cm en een dikte van 0,2 cm.

Salomeh Sorouri en Salvi Samiei Kashi hebben dit bijzondere sieraad ontworpen en geproduceerd in 2020 en 2021. Het project was een eerbetoon aan de gezondheidszorgwerkers en werd gerealiseerd met behulp van innovatieve technieken en onderzoek.

Memorial is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2021. Deze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het sieraad wordt geprezen om zijn integratie van industriestandaarden en technische kenmerken, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.

Met Memorial hebben Salomeh Sorouri en Salvi Samiei Kashi een sieraad gecreëerd dat niet alleen een eerbetoon is aan de helden van de gezondheidszorg, maar ook een unieke en spirituele betekenis draagt. Het minimalistische ontwerp en de ambachtelijke kwaliteit maken dit sieraad een waardevol stuk dat de herinnering aan de moed en toewijding van de gezondheidszorgwerkers levend houdt.

Beeldcredits: Salomeh Sorouri, Seyedeh Salvi Samiei Kashi, 2021


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Salomeh sorouri
Afbeeldingscredits: Salomeh Sorouri, Seyedeh Salvi Samiei Kashi, 2021
Projectteamleden: seyedeh salvi samiei kashi
Projectnaam: Memorial
Projectklant: Salomeh sorouri


Memorial IMG #2
Memorial IMG #3
Memorial IMG #4
Memorial IMG #5
Memorial IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp