De Dans van Atomen: Rumi Sieradencollectie

Een Poëtische Fusie van Goud en Mystiek door Amirali Meysami

Geïnspireerd door de tijdloze verzen van Rumi, onthult designer Amirali Meysami een sieradencollectie die de mystieke dans van deeltjes in kostbaar goud vangt.

De Rumi sieradencollectie, een eerbetoon aan de 12e-eeuwse dichter en mysticus, weerspiegelt de diepgewortelde culturele en poëtische essentie van zijn werk. Elk stuk uit de collectie is een handgemaakte ode aan de schoonheid en complexiteit van het universum, zoals beschreven in Rumi's gedicht 'Dans van Atomen'. De collectie, bestaande uit kettingen, ringen, halsbanden en oorbellen, is vervaardigd uit 18-karaats goud, waarbij elke creatie een uniek kunstwerk op zich is.

De realisatie van de Rumi collectie is een toonbeeld van vakmanschap. Het proces begint met het smelten van goud, gevolgd door het gieten en koelen tot een draad, die vervolgens met de hand wordt gevormd tot de gewenste structuur. De uitdagingen bij de productie lagen vooral in het bereiken van de juiste dikte en het polijsten van de complexe vormen, wat een hoge mate van precisie vereiste. Het resultaat is een collectie die niet alleen esthetisch verbluffend is, maar ook een diepe culturele resonantie heeft.

De technische specificaties van de sieraden tonen de aandacht voor detail en kwaliteit. De ketting heeft bijvoorbeeld een lengte van 28,32 mm, een gemiddelde hoogte van 8,29 mm en een gewicht van 3,950 gram. Deze precisie draagt bij aan de draagbaarheid en veelzijdigheid van de stukken, die zowel geschikt zijn voor dagelijks gebruik als voor formele gelegenheden.

De Rumi collectie is niet alleen een artistiek statement, maar ook een reflectie van Meysami's diepgaande onderzoek naar Rumi's leven en werk. De ontwerper's fascinatie voor 'De Dans van Atomen' heeft geleid tot een collectie die de vibratie van deeltjes en de universele verbondenheid uitbeeldt. Het project, gestart in februari 2022 en voltooid in september van datzelfde jaar, is een bewijs van de tijdloze invloed van Rumi's poëzie.

De erkenning van de Rumi collectie met de Bronzen A' Design Award in 2024 benadrukt de creatieve genialiteit en het vakmanschap achter deze ontwerpen. Deze prestigieuze onderscheiding bevestigt de collectie als een opmerkelijke bijdrage aan de wereld van design en kunst, die de kwaliteit van leven verbetert en de wereld een beetje mooier maakt.

Alle beelden van de Rumi collectie zijn vastgelegd door fotograaf Ghazaleh Salehi, die met haar lens de essentie van Meysami's creaties heeft weten te vangen. De Rumi sieradencollectie staat als een monument van artistieke expressie, waarbij elk stuk een verhaal vertelt van liefde, mystiek en de onzichtbare dans van het universum.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: amirali meysami
Afbeeldingscredits: All photos are taken by Ghazaleh Salehi
Projectteamleden: amirali meysami
Projectnaam: Rumi
Projectklant: saanjaq


Rumi IMG #2
Rumi IMG #3
Rumi IMG #4
Rumi IMG #5
Rumi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp