EyeWris: Leesbril en Armband in één

Altijd je leesbril bij de hand

De EyeWris is een innovatieve oplossing voor het probleem van het altijd bij je hebben van een leesbril. Deze unieke leesbril kan namelijk als een armband om je pols worden gedragen.

De EyeWris is ontstaan uit de behoefte van mede-eigenaar Mark Singer, die altijd een leesbril bij zich wilde hebben. Ontwerper Kenzo Singer, met zijn achtergrond in constructietechniek, paste zijn kennis toe op de kleine schaal van een bril en bedacht de bi-stabiele brug. Deze brug maakte de EyeWris mogelijk.

De EyeWris leesbril kan veilig om de pols worden gedragen, zodat hij altijd binnen handbereik is en de dagelijkse frustratie van het niet bij je hebben van een leesbril wordt geëlimineerd. De bi-stabiele neusbrug, een combinatie van precieze geometrie en materiaaltechniek, maakt gebruik van geheugenmetaal om zowel open te springen als stevig dicht te klappen.

De EyeWris combineert tijdloze stijl met innovatie en biedt nieuwe functionaliteit en ongekend gemak voor een vertrouwd product. De leesbril is gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals polycarbonaat lenzen met blauwlichtblokkering, 100% UV-bescherming, krasbestendige, anti-vlek en anti-reflecterende coatings. De monturen zijn gemaakt van lichtgewicht en extreem duurzaam TR-90 materiaal, ontwikkeld in Zwitserland. De flexibele pootjes zorgen voor comfort, zowel om de pols als op het gezicht.

De EyeWris leesbril kan eenvoudig worden omgevormd van een armband naar een bril en vice versa. Met één hand, één beweging en één seconde verandert de armband in een stijlvolle leesbril. De haptische ervaring van het vouwmechanisme maakt de bril echt tot leven.

Het ontwerpproces van de EyeWris begon in 2017 in Santa Barbara en resulteerde in volledig functionele prototypes in het midden van 2018. Het ontwerp werd voortdurend verfijnd tijdens het productieproces. Ondanks onderbrekingen door de wereldwijde pandemie werden de eerste productiemodellen in november 2021 voltooid.

Om de EyeWris te realiseren, werd ergonomisch onderzoek toegepast om de optimale afmetingen van het montuur te bepalen, zodat deze bij 95% van de gezichten en polsen past. Het bepalen van de vermoeidheidslimieten van het geheugenmetaal was essentieel om ervoor te zorgen dat de brug minimaal 25.000 keer kon worden geopend en gesloten. Voor de lenzen werd een eigen oplossing ontwikkeld om optische vervorming te minimaliseren vanwege de hoge basiscurve die nodig is voor ergonomie om de pols.

Het ontwerpen van de EyeWris leesbril bracht de nodige uitdagingen met zich mee. De wereld van brillen is al eeuwenlang uitgebreid onderzocht en geoptimaliseerd op het gebied van vorm en functie. Echte innovatie op het gebied van brillen is dan ook zeldzaam en moeilijk te bereiken. Hoewel het concept van "een bril om de pols" niet nieuw is, zijn de ontwerpuitdagingen dusdanig dat het nog nooit goed is uitgevoerd. Het creëren van een geheel nieuwe categorie brillen bleek de grootste hindernis te zijn.

Met de EyeWris leesbril heb je altijd je leesbril bij de hand. Met zijn unieke combinatie van stijl en innovatie brengt de EyeWris nieuwe functionaliteit naar een vertrouwd product.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kenzo Singer
Afbeeldingscredits: EyeWris
Projectteamleden: Kenzo Singer Mark Singer
Projectnaam: EyeWris
Projectklant: Kenzo Singer


EyeWris IMG #2
EyeWris IMG #3
EyeWris IMG #4
EyeWris IMG #5
EyeWris IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp