Celtic Legacy: Een Tijdloos Symbool van Kunst en Cultuur

De Nieuwe Horlogelijn van Martin Iglody Brengt de Keltische Geschiedenis tot Leven

Geïnspireerd door de rijke geschiedenis en symboliek van de Keltische cultuur, heeft ontwerper Martin Iglody een unieke horlogelijn gecreëerd. De Celtic Legacy-collectie combineert verfijnd vakmanschap met een sterk, speels ontwerp, waardoor deze tijdloze uurwerken een uitzonderlijk karakter krijgen.

De Kelten hebben een bijzondere plaats in de geschiedenis met hun betekenisvolle artistieke symbolen. Originele Keltische knoopontwerpen kunnen worden gedateerd tot de 3e eeuw. Ze worden verondersteld het geloof te hebben vertegenwoordigd, eenheid tussen mensen te hebben verklaard en in sommige gevallen tegen kwade geesten te hebben beschermd. De Keltische knoop bestaat beroemd uit één doorlopende lijn, zonder begin en zonder einde. Een patroon van oneindigheid. Dit heeft een sterke invloed gehad op de ontwikkeling van het ontwerp voor de Celtic Legacy-uurwerken.

De Celtic Legacy-horlogecollectie vertegenwoordigt de Keltische kunststijl en de betekenis ervan. Het doel van dit project is om de Keltische cultuur en de geschiedenis van hun specifieke symbolen, die wereldwijd bekend zijn, te implementeren. Het belangrijkste element dat de Keltische uitdrukking in deze uurwerken belichaamt, is de Keltische knoop die je kunt vinden in de wijzerplaat, de kroon en de achterkant van het horloge. De combinatie van een sterke, strakke esthetiek en speels ontwerp geeft deze uurwerken een uitzonderlijk karakter.

Het ontwerp van het Celtic Legacy-horloge is natuurlijk ontstaan in Ierland op de werktafel van Iglody. De uurwerken worden vervaardigd in China en het uurwerk Seiko NH72A is afkomstig uit Japan. Er zijn verschillende materialen gebruikt in het eindproduct: roestvrij staal voor de horlogekast en een deel van de horlogekroon, verschillende soorten kleuren in IP-plating voor wijzerplaten, indices en wijzers. Het bovenste glas en een deel van de horlogekroon zijn gemaakt van saffierkristal en tot slot worden de horlogebanden in Italië geproduceerd van fijn kalfsleer.

De technische specificaties van het ontwerp omvatten een metalen kast van 316 L roestvrij staal, een diameter van 40 mm, een kastdikte van 12 mm, dubbel gewelfd saffierkristalglas voor de wijzerplaat, een saffierkristallen horlogekroon gecombineerd met roestvrij staal, een handgemaakte kalfsleren horlogeband, beweging: Seiko NH72A gun metal grey skeleton beweging met Cotes de Geneve rotor, zelfopwindend automatisch, 24 juwelen, frequentie 21 600, looptijd 41 uur, uur, minuten en seconden roségouden wijzers, cirkelvormig geborstelde en IP-kleur geplateerde meerlaagse wijzerplaat, 3D roségouden indices.

De Celtic Legacy-collectie is bekroond met de prestigieuze Zilveren A' Design Award in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

De Celtic Legacy-horloges vertegenwoordigen de cultuur en kunst van het Keltische tijdperk waar grafische symbolen een zeer sterke betekenis hadden. Al jaren worden mensen gedreven door verkenning om nieuwe ideeën, nieuwe concepten en nieuwe grenzen te ontdekken die in deze collectie zijn geïmplementeerd. Met precisie-engineering zijn deze mechanische horloges fijn geproduceerd en kunnen ze generaties lang meegaan. De afmetingen en het ontwerp van Celtic Legacy bieden de perfecte mix van elegantie, klasse en evenwicht.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Martin Iglody
Afbeeldingscredits: Martin Iglody
Projectteamleden: Martin Iglody
Projectnaam: Celtic Legacy
Projectklant: Martin Iglody


Celtic Legacy IMG #2
Celtic Legacy IMG #3
Celtic Legacy IMG #4
Celtic Legacy IMG #5
Celtic Legacy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp