Free: Een Nieuwe Visuele Identiteit voor een Oud Merk

Ontwerper Fengnan Lin geeft Free een jeugdige uitstraling

In een wereld waar esthetische trends snel veranderen, worstelde het merk Free om relevant te blijven voor de jongste consumentengroep. Ontwerper Fengnan Lin nam de uitdaging aan om het merk een nieuwe visuele identiteit te geven, waardoor het een jeugdige uitstraling kreeg.

Free, bekend om zijn positie als "het eerste merk voor meisjesmaandverband", had moeite om bij te blijven met de veranderende esthetische trends. Het merkimago verouderde geleidelijk, waardoor het moeilijk werd om de erkenning van de jongste consumentengroep te blijven winnen. Fengnan Lin, samen met zijn ontwerpteam bestaande uit Yingqiang Zhang en Xiaofang Teng, nam de kern van het merk en vormde het om tot een merk met een jeugdige houding door het logo en de visuele specificatiesysteem te upgraden.

Wat dit ontwerp uniek maakt, is de subtiele verandering in het logo. De letter "F" stijgt lichtjes, wat een jonge en optimistische houding weerspiegelt. De twee "e"-letters zijn slim aan elkaar gekoppeld, wat het super symbool van Free is geworden. Deze aanpassing maakt het merk meer verenigd en uitbreidbaar, waardoor Free zich onderscheidt van de concurrentie.

De "ee" uit het logo is geëxtraheerd en toegepast op verschillende werkscenario's, zoals visitekaartjes, express dozen, badges, documenttassen, koerierstassen, canvas tassen, enz. Het proces omvat vierkleurendruk en bakverfproces. Dit weerspiegelt de moderne vrouwelijke gevoelens van ongebondenheid, de zoektocht naar vrijheid en zelfexpressie door de dynamische lijnprestaties.

De uitdaging van dit project was om een oud merk van dagelijkse benodigdheden om te vormen tot een trendy merk van maandverband met een jonge houding. Door de visuele upgrade van het merk wordt vrijheid en een gloednieuw houdingsbeeld aan de consumenten overgebracht. Het resultaat is een merk dat zowel jong als modern is, en dat de nieuwe houding en positionering van het merk - "Free to be me" - weerspiegelt.

Dit ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fengnan Lin
Afbeeldingscredits: Fengnan Lin
Projectteamleden: Fengnan Lin Yingqiang Zhang Xiaofang Teng
Projectnaam: Free
Projectklant: Fengnan Lin


Free IMG #2
Free IMG #3
Free IMG #4
Free IMG #5
Free IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp