Black Beans: Een Premium en Modern Logo voor Black Beans Digital Marketing

Een Elegant en Sterk Ontwerp door Deborah Avila

Black Beans is een nieuw marketingbureau dat is ontstaan uit de samenvoeging van twee toonaangevende bedrijven in Sao Paulo, Brazilië. Het logo en de identiteit moesten de premium, gedurfde en robuuste mogelijkheden binnen de digitale markt weergeven. Het resultaat is een elegant, sterk en veelzijdig logo en identiteit.

Het idee voor de naam Black Beans kwam voort uit het idee om meer water toe te voegen bij het koken, wat betekent dat geweldige ideeën samengebracht worden en langer meegaan. Het doel was om een logo en identiteit te creëren die premium, gedurfd en robuust zijn. Het logo moest de kracht en onmisbaarheid van zwarte bonen weerspiegelen, die een essentieel voedingsmiddel zijn voor alle Braziliaanse families.

De inspiratie voor het logo kwam van moderne en elegante premium merken zoals Uber en Mastercard, die bekend staan om hun eenvoud en minimalisme. Er werd een volledige dag besteed aan onderzoek en de volgende dag werd de branding zelf gecreëerd.

Het logo is ontworpen met behulp van Adobe Illustrator. Daarbij is gekozen voor de Briston Typeface als hoofdtypografie. Deze corpulente letter is aangepast om de betekenis van het merk te weerspiegelen, met extra elementen die op de "b" van bonen zijn geïllustreerd, de verbinding tussen de "e" en "a" die de samensmelting van de twee bedrijven symboliseert, en de punt aan het einde die een eenvoudige en minimalistische boon voorstelt.

Het logo en de identiteit zijn al in gebruik bij het bureau en passen perfect bij de nieuwe creatieve koers. Het doel is om klanten te vinden die passen bij de moderne stijl van het merk.

Het hele proces van het bedenken van de naam tot het creëren van het logo en de identiteit duurde slechts twee maanden. Na de keuze van de naam werd er een strakke deadline gesteld voor het creëren van het logo en de visuele identiteit. In slechts twee dagen werd het logo gemaakt en goedgekeurd door het hele bedrijf.

De uitdagingen bij het ontwerpen van het logo waren om het nieuwe merk te richten op iets dat verband houdt met vuur, vandaar dat de twee eerdere logo's vlammen bevatten. Uiteindelijk werd het idee van bonen en hun krachtige betekenis als voeding voor elke Braziliaanse familie gekozen. De volgende uitdaging was om in slechts twee dagen een logo en identiteit te creëren die passen bij een premium en moderne uitstraling.

Het Black Beans-logo is een bekroond ontwerp en heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap, en die een opmerkelijk niveau van excellentie en positieve emoties overbrengen.

Het Black Beans-logo is eigendom van Black Beans Digital Marketing en is ontworpen door Deborah Avila, een ervaren art director en grafisch ontwerper.

Met zijn elegante en sterke uitstraling is het Black Beans-logo een perfecte weergave van het premium en moderne imago van Black Beans Digital Marketing.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Deborah Avila
Afbeeldingscredits: Logo proprietor: Black Beans Digital Marketing Mockups used in all images: Creative Market Video Credits: Black Beans Digital Marketing
Projectteamleden: Art Director and Graphic Designer: Deborah Avila
Projectnaam: Black Beans
Projectklant: Deborah Avila


Black Beans IMG #2
Black Beans IMG #3
Black Beans IMG #4
Black Beans IMG #5
Black Beans IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp