Pattern Play: Een Speelse Nieuwe Kijk op Dagelijkse Objecten

Topys - Huimeng Li presenteert een unieke serie speelkaarten en kalenders

Pattern Play, een project van Topys, brengt kleur en leven in alledaagse objecten door middel van speelse patronen en levendige kleuren. De serie, ontworpen door Huimeng Li, bestaat uit een set speelkaarten en een kalender, beide bedoeld om positiviteit en hoop in het dagelijks leven te injecteren.

De inspiratie voor Pattern Play kwam voort uit de sociale isolatie die velen hebben ervaren tijdens de COVID-19 pandemie. De ontwerper wilde een product creëren dat een gevoel van vreugde en hoop zou brengen in deze moeilijke tijden. De keuze viel op speelkaarten en een kalender, met de hoop dat deze producten een verfrissende en bijzondere entertainmentervaring zouden bieden voor familie en vrienden, terwijl ze ook een kleurrijke en energieke decoratie voor elke ruimte zouden zijn.

Wat Pattern Play uniek maakt, is de speelse benadering van het ontwerp. De ontwerper heeft met patronen en kleuren gespeeld, en deze op de speelkaarten en kalender geplaatst. De speelkaarten bevatten 54 unieke illustraties, waardoor ze ook als tarotkaarten of bladwijzers kunnen worden gebruikt. De kalender bevat 12 kunstwerken, gecombineerd met inspirerende citaten, die ook als posters kunnen dienen om elke ruimte op te fleuren.

De speelkaarten zijn gemaakt van 310 gsm waterdicht karton, met een matte afwerking en afgeronde hoeken. De kalender is gemaakt van 250 gsm speciaal papier, bedrukt in effen kleur met een afscheurlijn. Beide producten zijn ontworpen en geproduceerd in Shenzhen, China, en gingen in november 2022 in de verkoop.

De uitdaging voor het ontwerpteam was het vinden van de balans tussen originaliteit en bruikbaarheid. Ze moesten de ontwerpregels voor speelkaarten volgen, terwijl ze probeerden ze te onderscheiden van standaardproducten. In plaats van schoppen, harten, ruiten en klaveren, creëerden ze 54 unieke illustraties voor elke kaart. De teamleden hebben verschillende interne tests uitgevoerd en veel tijd besteed aan het aanpassen van de grootte en kleuren van de letters en cijfers om ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk te lezen en te spelen waren.

Pattern Play heeft de prestigieuze Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan de verbetering van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TOPYS TOPYS
Afbeeldingscredits: IP / COPYRIGHT / IMAGE / PHOTO / SOUND / VIDEO CREDITS Image #1-5: Photographer Zichen Yang, Pattern Play!, 2022. Image #1-5: Creator Huimeng Li, Pattern Play!, 2022. Video Credits: Motion Graphics by Huimeng Li.
Projectteamleden: Illustrator & Motion Designer: Huimeng Li Art Director: Silin Chen Project Manager: Jing Lin Planners: Jing Lin, Xiwen Wang Photographer: Zichen Yang Editor: Yun Ji PR: Wanjun Xie
Projectnaam: Pattern Play
Projectklant: TOPYS TOPYS


Pattern Play IMG #2
Pattern Play IMG #3
Pattern Play IMG #4
Pattern Play IMG #5
Pattern Play IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp