Cat With Fruits: Een Illustratieve Verpakking voor Gedroogd Fruit

Een Unieke Serie Illustraties door Rui Deng

De Cat With Fruits serie illustraties zijn ontworpen als verpakkingsillustraties voor een gedroogd fruit merk. De frisse kleurillustraties tonen scènes waarin katten en verschillende soorten fruit samen spelen, om zo de pure natuurlijke en milieuvriendelijke eigenschappen van het product te benadrukken.

De Cat With Fruits serie onderscheidt zich door het gebruik van natuurlijke kleuren als hoofdkleuren om de scènes van katten en fruit samen te tekenen. Hetzelfde ontwerpconcept wordt toegepast in deze serie illustraties.

Voor de realisatie van dit ontwerp maakt Rui Deng gebruik van de camerafunctie van zijn mobiele telefoon om kleuren te selecteren uit natuurlijke foto's. Vervolgens voltooit hij het tekenen van de serie illustraties met verschillende vormen van katten. Hierbij maakt hij gebruik van de software Photoshop CC 2020.

De technische specificaties van het ontwerp zijn A4-formaat (297 x 210 mm) voor niet-fysieke ontwerpen.

De Cat With Fruits serie illustreert het concept van naturalisme en heeft als doel de kijkers het meest comfortabele en meest natuurlijke gevoel te geven. Rui Deng heeft altijd al een romantisch gevoel gehad en gebruikt zachte kleuren om deze serie illustraties te tekenen. De serie is gestart in 2020, een moeilijk jaar voor iedereen, en de ontwerper hoopt mensen troost te bieden met deze werken.

Het ontwerp kende enkele uitdagingen die overwonnen moesten worden. Bijvoorbeeld de kleurselectie: tijdens het tekenen van de illustraties ontdekte de ontwerper dat de kleur die uit de foto werd opgenomen het hoofdidee van het beeld niet goed kon weergeven. Daarom werd de kleur gedesatureerd tijdens de kleurselectie.

Een andere uitdaging was de compositie van het beeld. Er werden verschillende soorten uitgeprobeerd voordat uiteindelijk de intelligente kat als protagonist werd gekozen.

Wat betreft de tekenstijl werden ook verschillende kleine schetsen uitgeprobeerd voordat de uiteindelijke stijl werd gekozen.

De Cat With Fruits serie illustraties zijn bedoeld als verpakkingsillustraties voor een gedroogd fruit merk. De frisse kleurillustraties tonen scènes waarin katten en verschillende soorten fruit samen spelen, om zo de pure natuurlijke en milieuvriendelijke eigenschappen van het product te benadrukken. Deze serie illustraties zijn een ode aan de natuur en bieden kijkers een gevoel van comfort en harmonie.

Afbeelding credits: Illustrator Rui Deng, 2020.

Dit ontwerp heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2021. De Silver A' Design Award wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en creativiteit. Deze ontwerpen tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Rui Deng
Afbeeldingscredits: Image #1-5:Illustrator,Rui Deng,2020.
Projectteamleden: Chao Yang
Projectnaam: Cat With Fruits
Projectklant: Rui Deng


Cat With Fruits IMG #2
Cat With Fruits IMG #3
Cat With Fruits IMG #4
Cat With Fruits IMG #5
Cat With Fruits IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp