Remaking Art: Een Nieuwe Reflectie op Brand Identity

Meng Shenhui's Symmetrische Visie op Logo Ontwerp

In de wereld van brand identity is het project 'Remaking Art' van ontwerper Meng Shenhui een verfrissende duik in de kracht van symmetrie en reflectie.

De inspiratie voor 'Remaking Art' is als water dat spiegelt, waarbij lijnen de tegenovergestelde en omgekeerde letters verbinden en zo een scheiding creëren tussen vlakke materialen, productontwerp en interieurpresentatie. De essentie van het project is het opnieuw erven van de merkcultuur, het hercreëren van kunst en het herintegreren van creativiteit op een heldere en beknopte manier.

Het logo van 'Remaking Art' is een spel van de beginletters R en A, die samen een symmetrisch beeld vormen, zowel boven als onder. Dit ontwerp, dat lijnen gebruikt om de twee letters te verbinden, weerspiegelt als het ware in het water en belichaamt het merkconcept van 'Remaking'. De visuele identiteit (VI) van het merk concentreert zich op symmetrie, fusie en innovatie, waarbij lijnen worden ingezet om verschillende elementen te scheiden in een visueel systeem.

De realisatietechnologie van het ontwerp is gericht op het behoud van de merkstijl, het concept en enkele elementen tijdens het rebrandingproces. De horizontale lijn in het logo symboliseert een weegschaal, wat de principes van eerlijkheid en integriteit van het merk uitdrukt. Deze elementen zijn zorgvuldig overwogen en geïntegreerd in het nieuwe ontwerp.

Technische specificaties van het ontwerp benadrukken het gebruik van lijnen om twee letters te verbinden, wat een reflectie in water suggereert en het concept van merkherpositionering benadrukt. Het ontwerpteam richt zich op symmetrie, integratie en innovatie, en past lijnen toe om verschillende formaten van platte materialen, verpakkingen en interieurdisplays te scheiden, waardoor de merkgeest op een duidelijke en beknopte manier wordt overgebracht.

De interactie met het ontwerp begint met een diepgaand onderzoek naar de geschiedenis, waarden en doelen van het merk, waarbij de richting van merkintegratie en -innovatie wordt bepaald. Het ontwerpteam heeft de lijnelementen uit het vorige beeld behouden en opnieuw geïnterpreteerd in symmetrische vormen om nieuwe logo's en visuele elementen te creëren. Deze elementen tonen de transformatie en innovatie van het merk en worden consistent toegepast op verschillende platforms en materialen.

Het project 'Remaking Art' is gestart in januari 2022 en voltooid in Shenzhen in mei 2022. Het onderzoek achter het ontwerp heeft de vorige logo-elementen, zoals de initialen "R" en "A" en de horizontale lijn die een weegschaal voorstelt, behouden en geïntegreerd in een nieuwe, naadloze vorm.

De uitdagingen bij het ontwerpen waren het behouden van de schaallijn uit het vorige logo en deze op een meer naadloze en geïntegreerde manier in het nieuwe ontwerp te verwerken. Het resultaat is een logo dat R en A combineert in een symmetrisch ontwerp, dat een reflectie in water nabootst en het thema van transformatie van het merk belichaamt.

Deze innovatieve benadering van Meng Shenhui heeft 'Remaking Art' een Zilveren A' Design Award opgeleverd in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024, een bewijs van het uitzonderlijke vakmanschap en de innovatie die het ontwerp uitstraalt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Meng Shenhui
Afbeeldingscredits: Copyright:CM Design
Projectteamleden: Meng Shenhui
Projectnaam: Remaking Art
Projectklant: Shenzhen Chengmei Culture Communication Co., Ltd


Remaking Art IMG #2
Remaking Art IMG #3
Remaking Art IMG #4
Remaking Art IMG #5
Remaking Art IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp