Geanimeerd Koopmans Logo

Een dynamische weerspiegeling van de Koopmans-organisatie

De kracht van beweging in een nieuw logo

Koopmans, een toonaangevend printbedrijf, heeft onlangs een rebranding ondergaan om de veelzijdigheid van hun diensten beter te communiceren. Het nieuwe geanimeerde logo, ontworpen door Ruud Winder van Rebrandt, is een visuele weergave van de dynamische werkhouding van de organisatie.

Het logo is geïnspireerd op het contrast tussen beweging en stilte. Waar een printbedrijf vaak wordt geassocieerd met stilte en statische ontwerpen, wilde Koopmans juist de veelzijdigheid en dynamiek van hun diensten benadrukken. Het geanimeerde logo is het basiselement van de nieuwe huisstijl en wordt gebruikt in online en offline communicatie, zoals video's en presentaties.

Het logo is ontworpen als een logo-systeem dat beweegt als een telraam, waarbij de verschillende opties subtiel in elkaar overgaan. De animatie is gemaakt door Peter Puntman en de online implementatie is verzorgd door Kaz van Wel.

Het ontwerpproces duurde ongeveer drie maanden, waarbij het grootste uitdaging lag bij het vinden van de juiste balans in de typografie. Na honderden versies is het Rebrandt uiteindelijk gelukt om een solide en evenwichtig ontwerp te creëren.

Het nieuwe logo van Koopmans is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook een strategisch marketinginstrument dat de brede range aan producten en diensten van het bedrijf communiceert. Het logo weerspiegelt de geschiedenis van meer dan 70 jaar van het bedrijf en combineert tijdloze typografie met een knipoog naar het verleden.

Het geanimeerde Koopmans logo is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp en beloont de technische kenmerken en artistieke vaardigheden die in het ontwerp zijn verwerkt.

Het intellectuele eigendom en auteursrecht van het logo behoren toe aan Ruud Winder van Rebrandt.

Met het geanimeerde Koopmans logo heeft het printbedrijf een krachtig en dynamisch symbool gekregen dat hun veelzijdigheid en innovatieve aanpak perfect weerspiegelt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ruud Winder
Afbeeldingscredits: Ruud Winder - Rebrandt 2022
Projectteamleden: Ruud Winder — concept & design Linda Kaandorp — dtp Peter Puntman — animation Kaz van Wel — website + html5 animation
Projectnaam: Animated Koopmans Logo System
Projectklant: Ruud Winder


Animated Koopmans Logo System IMG #2
Animated Koopmans Logo System IMG #3
Animated Koopmans Logo System IMG #4
Animated Koopmans Logo System IMG #5
Animated Koopmans Logo System IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp