Actie Betekent Alles

Een campagne poster ontworpen door Hsiao-Wen Hu

Inleiding

Deze campagne poster, genaamd "Actie Betekent Alles", is het resultaat van de observaties van de ontwerper in het jaar 2020. Het is een moeilijk jaar geweest dat veel vragen en uitdagingen met zich heeft meegebracht. We hebben er altijd over gesproken, maar 2020 heeft ons eindelijk gedwongen om actie te ondernemen - om maskers te dragen, om te stemmen, om vooroordelen af te leren - om actie te ondernemen voor een zaak. Het dient als een commentaar en een herinnering voor de samenleving dat verandering alleen zal komen als we ervoor kiezen om actie te ondernemen.

Deze campagne poster benadrukt het belang van acties boven loze beloftes en maakt mensen bewust van de veranderingen en empowerment die actieve deelname met zich meebrengt. Het visuele ontwerp van de campagne is geïnspireerd op protestkunst en vertaalt platte uitspraken naar levendige en duidelijke verhalen. Het heldere kleurenpalet is bedoeld om positiviteit en frisheid over te brengen op de kijkers.

De ontwerpproces begon met het brainstormen van trefwoorden en spontane schetsen daarvan. Om de posters zo relevant en herkenbaar mogelijk te maken voor de kijker, begon de ontwerper met het maken van handgetekende schetsen van lichaamsfiguren. Ze haalde inspiratie uit stripillustraties en protestkunst, nam de schetsen mee naar de computer en integreerde typografie in de verhalen om de ideeën beter over te brengen.

Deze campagne omvat een serie van drie portret posters in A2 formaat, een serie van vier posters in vierkant formaat, een landschap poster voor grote buitenbanners en een serie digitale marketingmaterialen (1980*1080px) voor Instagram stories.

De campagne bestaat uit drie fasen: ten eerste brengen de posters het idee van actie ondernemen onder de aandacht van de kijkers, vervolgens worden de kijkers aangemoedigd om hun acties te delen op digitale platforms en sociale media met de hashtag #2020ActieBetekentAlles. Door te posten met de hashtag maken deelnemers kans op designer goederen als beloning voor hun acties.

Het grootste uitdaging van dit project was om abstracte ideeën effectief te visualiseren in verhalen die gemakkelijk te begrijpen zijn. Het onderzoeksproces omvatte uitgebreid zoeken naar allerlei soorten protestkunst en illustratiestijlen als visuele referentie. De sleutel lag in het ontwikkelen van overtuigende verhalen met een goede balans tussen beeld en typografie.

Deze campagne poster is een zelfgeïnitieerd project dat het belang van actie ondernemen benadrukt. Het dient als een persoonlijke herinnering voor de ontwerper van het belang van actie ondernemen en als een reactie op de sociale beweging van die tijd.

Deze campagne poster heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en professionaliteit, en die uitstekende expertise en innovatie illustreren. De ontwerpen worden bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, en tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Tags: Grafisch Ontwerp, Poster, Illustratie, Typografie, Identiteitsontwerp, Campagne, Branding

Conclusie

De "Actie Betekent Alles" campagne poster, ontworpen door Hsiao-Wen Hu, is een visuele oproep tot actie en verandering. Het benadrukt het belang van acties boven loze beloftes en brengt de verandering en empowerment die actieve deelname met zich meebrengt, op een levendige en duidelijke manier over. Deze campagne is een inspirerende herinnering aan het belang van actie ondernemen en heeft terecht de Silver A' Design Award gewonnen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsiao-Wen Hu
Afbeeldingscredits: Hsiao-Wen Hu
Projectteamleden: Hsiao-Wen Hu
Projectnaam: Action Means Everything
Projectklant: Hsiao-Wen Hu


Action Means Everything IMG #2
Action Means Everything IMG #3
Action Means Everything IMG #4
Action Means Everything IMG #5
Action Means Everything IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp