We Belong Here: Een Uniek Ontwerpproject van Jiyun Kim

Een Innovatieve Manier om Diversiteit en Inclusiviteit te Bevorderen

Jiyun Kim, een bekende ontwerper, heeft een uniek project ontwikkeld dat diversiteit en inclusiviteit bevordert. Het project, genaamd "We Belong Here", is een top-maakset die gebruikt kan worden als een ijsbreker in educatieve programma's. Het project won de prestigieuze Zilveren A' Design Award in 2023.

Geïnspireerd door het universele speelgoed, de tol, heeft Kim een kit ontworpen die studenten in staat stelt hun eigen tollen te maken en deel te nemen aan een vriendelijke competitie met hun klasgenoten. De tol is een speelgoed dat in veel verschillende culturen is ontwikkeld als een vorm van entertainment en vrijetijdsbesteding. Het draaien van een tol kan een verenigende ervaring zijn die taal- en cultuurbarrières overstijgt en mensen op een leuke en boeiende manier samenbrengt.

"We Belong Here" is een ijsbrekende tool die gebruikt kan worden in educatieve programma's om intercultureel begrip, communicatie en samenwerking te bevorderen. Het stelt studenten in staat om hun eigen tollen te maken die hun identiteit uitdrukken en deel te nemen aan vriendelijke communicatie. De kit bevordert de voordelen van spelen als een hulpmiddel om taal- en cultuurbarrières te overstijgen, en bevordert gelijkheid in onze wereldwijde gemeenschap.

De technische specificaties van de kit zijn als volgt: de top-maakset meet 11 inch bij 17 inch en de bijbehorende poster meet 24 inch bij 36 inch. Het project werd uitgevoerd als onderdeel van de Otis Design Week voordat het semester begon. Studenten maakten hun eigen tollen met de verstrekte kit en gebruikten deze voor een groepsactiviteit om op een creatieve manier verbinding te maken met hun leeftijdsgenoten.

Het ontwerpen van een symbool dat vrij is van culturele vooringenomenheid en vooroordelen kan een uitdagende taak zijn. Om objectiviteit te bereiken, is het essentieel om een ontwerp te creëren dat geen culturele conflicten genereert of een bepaalde culturele betekenis overbrengt. Een effectieve strategie is om een neutraal kleurenschema te gebruiken dat universeel wordt erkend en geaccepteerd, zoals het Olympische kleurenschema.

"We Belong Here" is een interactief tentoonstellingsbrandingconcept voor Otis Design Week dat interculturele samenwerking aanmoedigt. Door middel van aangepaste tollen kunnen studenten hun identiteiten uitdrukken, communicatie bevorderen en een gemeenschap opbouwen die taal- en cultuurbarrières overstijgt. Deze tool bevordert inclusiviteit en gelijkheid, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elk educatief programma.

Het project werd bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lia Jiyun Kim
Afbeeldingscredits: Lia Jiyun Kim
Projectteamleden: Lia Jiyun Kim
Projectnaam: We Belong Here
Projectklant: Lia Jiyun Kim


We Belong Here IMG #2
We Belong Here IMG #3
We Belong Here IMG #4
We Belong Here IMG #5
We Belong Here IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp