Yiming Ma's 'Flowers': Een Visuele Ode aan de Zijderoute

De winnaar van de Iron A' Design Award 2023 brengt een unieke kijk op traditionele culturen

Geïnspireerd door de kleurrijke caleidoscoop en traditionele Chinese cultuur, heeft ontwerper Yiming Ma een opmerkelijke serie kunstwerken gecreëerd die de diversiteit en rijkdom van de Zijderoute vieren. Deze serie, getiteld 'Flowers', is een unieke combinatie van patroonontwerp en architecturale vormen, die de kijker uitnodigt om de diepe connotaties achter verschillende beschavingen te verkennen.

Yiming Ma's 'Flowers' is een serie van drie schilderijen die elk een belangrijk representatief knooppunt van de oude Zijderoute tonen: moskeeën, Europese en Chinese koepelkenmerken en culturele symbolen. Hoewel elk werk op zichzelf staat, vormen ze samen een complete serie die trouw blijft aan het overkoepelende thema van de 'One Belt, One Road' beleid. Deze serie is ontworpen met behulp van handgetekende schetsen en Adobe AI en PS, waarbij de kleuren van elk werk zijn ontleend aan de beelden van de culturele stijlen die ze vertegenwoordigen.

De unieke eigenschappen van 'Flowers' liggen in de combinatie van de caleidoscoop grafische structuur met de koepels van verschillende landen. Deze combinatie resulteert in een patroonstructuur die de visuele effecten versterkt en de connotaties van de verschillende beschavingen die de Zijderoute vormden, injecteert. De serie is niet alleen een artistieke expressie, maar ook een oproep om de traditionele cultuur te bevorderen en te beschermen.

De uitdagingen bij het realiseren van deze serie lagen in het nauwkeurig vastleggen van de kenmerken van de verschillende koepels in moskeeën, Europese en Chinese architectuur, en het kiezen van de juiste kleuren in het patroonontwerp. Deze uitdagingen werden overwonnen door een combinatie van gedurfde en caleidoscopische structuren, wat resulteerde in een unieke en boeiende serie werken.

'Flowers' is niet alleen een artistieke prestatie, maar ook een technische. De technische specificaties van het ontwerp zijn indrukwekkend, met een dataformaat van 1270mm (H) x 1270mm (W), 635mm (H) x 635mm (W), 72dpi, RGB. Het project begon in 2021 in Nanjing en werd voltooid in mei 2022, waarna het deelnam aan de online afstudeerprojecttentoonstelling van de Nanjing University of the Arts.

De serie 'Flowers' van Yiming Ma is een prachtig voorbeeld van hoe kunst en design kunnen worden gebruikt om culturele diversiteit en erfgoed te vieren. Het is een welverdiende winnaar van de Iron A' Design Award 2023, een prijs die wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yiming Ma
Afbeeldingscredits: Image#1:Huo kai&Ma Yiming,Flowers,2022. Image#2:Huo kai&Ma Yiming,Flowers,2022. Image#3:Huo kai&Ma Yiming,Flowers,2022. Image#4:Huo kai&Ma Yiming,Flowers,2022. Image#5:Huo kai&Ma Yiming,Flowers,2022.
Projectteamleden: Yiming Ma
Projectnaam: Flowers
Projectklant: Yiming Ma


Flowers IMG #2
Flowers IMG #3
Flowers IMG #4
Flowers IMG #5
Flowers IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp