Geïntegreerde Pictogrammen voor Tsunami Rampenpreventie

Een Uniek Ontwerp van Noriaki Mori

Inleiding

Japan heeft in het verleden veel schade ondervonden door tsunami's als gevolg van aardbevingen. Echter, er zijn geen officiële kaarten beschikbaar met informatie over de verwachte golfhoogte en het gevaar van een tsunami in een bepaald gebied. Bovendien is de weergave van tsunami's niet gestandaardiseerd door lokale overheden. Dit is een universeel probleem. Noriaki Mori heeft daarom geïntegreerde pictogrammen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de benodigde informatie in noodsituaties duidelijk en eenduidig is.

Body

Deze geïntegreerde pictogrammen bevatten alle informatie die nodig is voor het nemen van maatregelen tegen tsunami's. Men kan de hoogte boven zeeniveau controleren, samen met de voorspelde golfhoogte van de tsunami. Daarnaast kan men door het scannen van de QR-code op het pictogram de gevaarlijke gebieden in de omgeving bekijken.

De kleur van het pictogram is hetzelfde als de blauwe kleur die wordt gebruikt voor wegwijzers, wat in overeenstemming is met de richtlijnen van het Ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme. Dit zorgt voor uniformiteit in de weergave van tsunami-informatie.

Deze pictogrammen kunnen op verschillende manieren worden weergegeven, afhankelijk van het medium. Bij het schrijven op nutsvoorzieningspalen in Japan wordt bijvoorbeeld een grootte van ongeveer 300 mm in zowel de verticale als horizontale richting aanbevolen.

Conclusie

Met behulp van deze geïntegreerde pictogrammen kunnen mensen direct de maximale voorspelde golfhoogte van een tsunami op hun locatie zien. Daarnaast kunnen ze door het scannen van de QR-code snel toegang krijgen tot de gevaarlijke gebieden in de omgeving. Dit stelt mensen in staat om direct te weten waar ze naartoe moeten evacueren in geval van een tsunami.

Deze innovatieve pictogrammen zijn ontwikkeld door Noriaki Mori en zijn bedoeld om een wereldwijde standaard te creëren voor de weergave van tsunami-informatie. Het ontwerp is gebaseerd op de unieke ervaringen van Japan als een land dat gevoelig is voor natuurrampen. Het heeft al erkenning gekregen en heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2022.

Image Credits: Afbeelding #1: Noriaki Mori, Afbeelding #2: Noriaki Mori, Afbeelding #3: Noriaki Mori, Afbeelding #4: Noriaki Mori

Intellectueel Eigendom: Ontwerp geregistreerd onder nummer 1497145

Awards en Erkenning: Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het toepassen van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Noriaki Mori
Afbeeldingscredits: Image #1 : Noriaki Mori, Image #2 : Noriaki Mori, Image #3 : Noriaki Mori, Image #4 : Noriaki Mori
Projectteamleden: Noriaki Mori
Projectnaam: Integration
Projectklant: Noriaki Mori


 Integration IMG #2
 Integration IMG #3
 Integration IMG #4
 Integration IMG #5
 Integration IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp