Ryujin: Een Verfijnd Japans Geïnspireerd Ontwerp

Een Illustratie van Rom Joseph Pamintuan

Inleiding

Ryujin is een ontwerp dat voortkomt uit de verbeelding, passie en creativiteit van Rom Joseph Pamintuan. Het is een ontwerp dat een Japanse mythische god afbeeldt, geïnspireerd door de Japanse mythologie en de beschermheer van de zee. Ryujin is gemaakt om een sterke aantrekkingskracht te hebben op klanten, publiek en fans, en is bedoeld om te worden opgenomen in kledinglijnen en andere merchandise.

De inspiratie voor dit ontwerp komt voort uit de traditionele Japanse draakafbeeldingen, maar met een eigen conceptuele uitstraling op basis van de verbeelding, stijl en esthetiek van de ontwerper. Ryujin, dat in sommige tradities gelijk staat aan Owatatsumi, was de beschermgod van de zee in de Japanse mythologie. In veel versies had Ryujin de mogelijkheid om in een menselijke gedaante te veranderen. Velen geloofden dat de god kennis had van geneeskunde en velen beschouwden hem als de brenger van regen en donder.

Het unieke kenmerk van deze illustratie is dat deze volledig vanaf het begin is gemaakt. Naast het hoofdonderwerp van de kunstwerken, bevat de achtergrond Japanse geïnspireerde golven die het personage vertegenwoordigen. Het is een minimalistisch ontwerp met een grote focus op details.

Voor de realisatie van dit ontwerp werden ideeën gegenereerd door schetsen van het concept te maken met behulp van Procreate op de iPad. Illustrator werd gebruikt voor het toepassen van de vectorlijnen, schaduwen en kleuren. Photoshop werd vervolgens gebruikt voor de laatste aanrakingen.

Technische specificaties van het ontwerp omvatten het afdrukken op A3-formaat (297 mm x 420 mm) voor T-shirts, A1-formaat (594 mm x 841 mm) voor posters en 85 mm x 55 mm voor wenskaarten.

Dit ontwerp is bedoeld om gedragen te worden op shirts en andere merchandise. Het kan worden gedragen als mode-item of gewoon als alledaagse kleding.

Het project voor dit ontwerp begon in augustus 2020 en werd in september 2020 voltooid in Pampanga, Filipijnen.

Voor dit ontwerp werd uitgebreid onderzoek gedaan naar de historische Japanse cultuur en de achtergrond van het personage. Op basis van de traditionele Japanse kunststijl werd de eigen stijl van de ontwerper gecombineerd met verschillende elementen om te laten zien waarom dit personage zo'n krachtig wezen is.

Een van de uitdagingen bij dit ontwerp was om naast de kwaliteit van de output ook de kracht van dit personage op basis van de verhalen en mythen uit de Japanse cultuur over te brengen. Er is alles aan gedaan om een agressief ogend onderwerp te portretteren in combinatie met verschillende elementen.

Ryujin is een ontwerp dat voortkomt uit verbeelding, passie en creativiteit. Het is een ontwerp dat een Japanse mythische god afbeeldt en bedoeld is om een sterke aantrekkingskracht te hebben op klanten, publiek en fans. Het is een project dat is opgenomen in kledinglijnen en andere merchandise.

Dit ontwerp werd bekroond met zilver in de A' Design Award in 2021 in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit, creativiteit en professionaliteit die uitblinken in expertise en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Rom Joseph M. Pamintuan
Afbeeldingscredits: Rom Joseph M. Pamintuan
Projectteamleden: Rom Joseph M. Pamintuan
Projectnaam: Ryujin
Projectklant: Rom Joseph M. Pamintuan


Ryujin IMG #2
Ryujin IMG #3
Ryujin IMG #4
Ryujin IMG #5
Ryujin IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp