Abstracte Illustraties: Een Unieke Branding Design Kit

Een Ontwerp van Nargiza Usmanova

Inleiding:

De zoektocht naar een unieke abstracte stijl heeft geleid tot de creatie van individuele illustraties voor de jaarlijkse branding design kit. Deze kit bevat 10 verschillende formele composities met vloeiende lijnen en contrasterende kleurenpaletten.

De branding design kit:

De branding design kit is een project van Nargiza Usmanova, een getalenteerde illustrator en grafisch ontwerper. Deze kit is speciaal ontworpen voor het transportbedrijf TELS en omvat een breed scala aan promotionele producten, waaronder een wandkalender, een databook, een persoonlijke organizer, een wenskaart, papieren en stoffen tassen, brochures, een map, notities en een penkit.

Unieke eigenschappen:

Wat dit project onderscheidt, is het gebruik van abstracte illustraties die speciaal voor alle promotionele producten zijn gemaakt. Alle illustraties zijn met de hand getekend in de gouachetechniek. De kleurrijke formele composities in een minimalistische lineaire stijl zorgen ervoor dat de producten opvallen tussen de concurrentie.

Realisatietechnologie:

De branding design kit is ontwikkeld in 2019 en werd gebruikt voor alle marketing- en communicatiedoeleinden van TELS in het jaar 2020. De illustraties zijn gebaseerd op de kernwaarden van het bedrijf, zoals Mind, Energy, Creativity, Feelings, Time en Path.

Interactie en locatie:

Alle promotionele materialen worden gebruikt in de 11 kantoren van de Tels Group in Europa. Ze dragen bij aan de visuele identiteit van het bedrijf en versterken de merkbeleving.

Onderzoek en uitdagingen:

Voor dit project is uitgebreid onderzoek gedaan naar de marketingcommunicatie en producten van de belangrijkste concurrenten van het bedrijf. Het doel was om unieke beelden te creëren die aansluiten bij de ambities van TELS. Het vinden van de juiste stijl voor de abstracte illustraties was een uitdaging, maar uiteindelijk zijn er 10 formele composities gemaakt die de 10 kernwaarden van het bedrijf belichamen.

Awards en erkenning:

De branding design kit heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het project wordt geprezen om zijn integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

De branding design kit, met zijn unieke abstracte illustraties en uitgebreide assortiment aan promotionele producten, is een ware blikvanger voor TELS. Het project is een perfect voorbeeld van hoe design en branding kunnen bijdragen aan het versterken van de visuele identiteit van een bedrijf.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Nargiza Usmanova
Afbeeldingscredits: Illustrator and Graphic Designer - Nargiza Usmanova
Projectteamleden: Illustrator and Graphic Designer - Nargiza Usmanova
Projectnaam: Abstract Illustrations
Projectklant: Nargiza Usmanova


Abstract Illustrations IMG #2
Abstract Illustrations IMG #3
Abstract Illustrations IMG #4
Abstract Illustrations IMG #5
Abstract Illustrations IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp