Revolutionair Ontwerp voor Duurzaam Comfort

EcoHiny: Innovatieve Bamboe Badkamerproducten

In een wereld waar duurzaamheid en stijl hand in hand gaan, introduceert Cansu Dagbagli Ferreira met trots EcoHiny, een baanbrekende lijn van badkamerproducten die zowel milieuvriendelijk als esthetisch aantrekkelijk zijn.

De lancering van EcoHiny markeert een nieuw tijdperk in de badkamerindustrie. Deze lijn van 100% organische bamboe badkamerproducten, FSC-gecertificeerd en zachter dan een veertje, belichaamt een jonge, speelse en gedurfde merkpersoonlijkheid. Het onderscheidende karakter van EcoHiny komt tot uiting in de unieke kleurencombinatie en minimalistische benadering van het ontwerp. De productnaam en kenmerken zijn prominent en in grote letters weergegeven op de verpakking, wat ideaal is voor verkoop op online e-commerce platforms.

De ontwerpfilosofie van EcoHiny is geworteld in de methode van divergeren en convergeren, waarbij alle ontwerpen digitaal als vectorgebaseerde assets zijn gerealiseerd met Adobe Creative Suite. Vervolgens zijn fysieke items zoals toiletpapierwikkels en verzenddozen geproduceerd met de vierkleurendruktechniek. De verpakkingen zijn beschikbaar in drie maten: 12, 24 en 36 stuks, met wikkeldimensies van R11 x H11.

De interactie met EcoHiny-producten is eenvoudig en intuïtief. Het bamboe toiletpapier is een boomvrij product, septisch veilig, zacht en sterk. De onderscheidende punten ten opzichte van concurrenten zijn de 350 vellen per rol, het elementair chloorvrije productieproces en de 100% recyclebare verpakking. Dit alles draagt bij aan een verantwoorde keuze voor zowel de consument als het milieu.

De ontwikkeling van EcoHiny was een zorgvuldig proces dat begon in april 2022 en een jaar later werd afgerond. De producten werden in mei 2023 gelanceerd. Gedurende de onderzoeksfase werd geconstateerd dat alle bamboe toiletpapiermerken dezelfde tint felgroen gebruikten. Het doel was om het merk te onderscheiden van andere op de markt door een uniek kleurenpalet te gebruiken.

De grootste uitdaging bij het realiseren van EcoHiny was het consistent produceren van dezelfde kleur voor de toiletpapierwikkels en de verzenddoos. Ondanks de keuze voor een geschikte Pantone-kleur, resulteerde het verschil in materiaal van de wikkels en de doos in verschillende gedrukte kleuren. Aanpassingen in de proefdrukfase waren noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de kleuren overeenkwamen.

EcoHiny bewijst dat een toiletpapiermerk zowel cool als leuk kan zijn. Het merksymbool is een perzik, en de keuzes voor kleuren en lettertypen weerspiegelen het leuke, natuurlijke en zachte karakter van het product. Het doel was om het merk te onderscheiden van andere op de markt door een uniek kleurenpalet te gebruiken. De diep blauwgroene tint, gecombineerd met perzik, geeft een speelse persoonlijkheid en draagt tegelijkertijd een gevoel van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid uit. Deze ontwerpkeuzes communiceren direct met de doelgroep en creëren een band tussen het merk en de klant.

Het ontwerp van EcoHiny is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Grafisch, Illustratie en Visuele Communicatie Ontwerp in 2024. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van creativiteit, professionaliteit en opmerkelijke innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Cansu Dagbagli Ferreira
Afbeeldingscredits: Cansu Dagbagli Ferreira
Projectteamleden: Cansu Dagbagli Ferreira
Projectnaam: Ecohiny
Projectklant: Cansu Dagbagli Ferreira


Ecohiny IMG #2
Ecohiny IMG #3
Ecohiny IMG #4
Ecohiny IMG #5
Ecohiny IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp