Wim van Assem: Een Bloeiende Rebranding

Rebrandt viert vakmanschap met vernieuwde visuele identiteit

In de historische straten van Alkmaar onthult bloemist Wim van Assem een frisse, dynamische rebranding ter ere van zijn 40-jarig jubileum. De nieuwe visuele identiteit, gecreëerd door Rebrandt, belichaamt de ongeremde vreugde en creativiteit die kenmerkend zijn voor Van Assems bloemenkunst.

De natuur als onuitputtelijke inspiratiebron en speelveld voor creativiteit staat centraal in de nieuwe identiteit van Wim van Assem. De florist, bekend om zijn progressieve benadering van bloemschikken, heeft de Nederlandse florale kunst de afgelopen veertig jaar aanzienlijk beïnvloed. Het ontwerpteam van Rebrandt stond voor de uitdaging om een visuele taal te ontwikkelen die recht doet aan zijn levendige en onbevangen stijl.

De uitvoering van het ontwerp was een technisch hoogstandje: grote, opvallende belettering handmatig aangebracht op de ramen van het historische pand. Het resultaat is een grafische, stijlvolle en strakke visuele taal die direct de vreugde en vrije expressie van zijn bloemenkunst communiceert. Het ontwerp integreert moderne typografie en grafisch ontwerp in een historische setting, waardoor een unieke interactie tussen oud en nieuw ontstaat.

Het onderzoek voorafgaand aan het ontwerp richtte zich op het integreren van modern design in historische contexten. Het doel was om traditionele esthetiek te overbruggen met hedendaagse grafische taal. De ontwerpers wilden begrijpen hoe dynamische, in het oog springende belettering de charme van een oud gebouw kon versterken, terwijl tegelijkertijd de moderne ethos van vreugde en creativiteit in bloemschikken werd overgebracht.

De grootste uitdaging lag in de eenvoud. Het was de kunst om met een simpel ontwerp toch de karakteristieke en inhoudelijke rijkdom van de bekende bloemist over te brengen. Het team van Rebrandt heeft deze uitdaging met verve aangepakt en een nieuwe identiteit gecreëerd die Van Assems energieke, vooruitstrevende creatieve bloemenkunst samenvat.

De nieuwe identiteit van Wim van Assem is te bewonderen op de grote ramen van het oude historische pand aan de Fnidsen in Alkmaar. De dynamische linten in het ontwerp weerspiegelen Van Assems energieke, vrije geest. Dit project is bekroond met een Bronzen A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen.

Alle rechten van het ontwerp zijn eigendom van Rebrandt 2024. De fotografie is verzorgd door Keesnan Dogger, die met zijn beelden de essentie van de rebranding prachtig heeft vastgelegd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ruud Winder
Afbeeldingscredits: Photography: Keesnan Dogger
Projectteamleden: Ruud Winder - Brand Architect and Designer Peter Puntman - Motion Graphics GCA Reclame - Signing
Projectnaam: Florist Wim van Assem
Projectklant: Rebrandt®


Florist Wim van Assem IMG #2
Florist Wim van Assem IMG #3
Florist Wim van Assem IMG #4
Florist Wim van Assem IMG #5
Florist Wim van Assem IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp