SOF: Een Empowerment Brand voor Vrouwen met Uteriene Vleesbomen

Een Brand Identity Project van Hamda Al Naimi

Inleiding

SOF is een persoonlijk project dat is geïnspireerd door de ervaring van de ontwerper met uteriene vleesbomen. Het project is ontstaan uit de frustratie van het ontvangen van dezelfde algemene brochure na een bezoek aan de dokter en het ontmoeten van vrouwen in vergelijkbare situaties die te lang hebben gewacht op behandeling. Hoewel uteriene vleesbomen niet gevaarlijk zijn, kunnen het negeren van de symptomen leiden tot complicaties. SOF heeft als doel om een gevoel van urgentie te creëren, patiënten gepersonaliseerde informatie te geven en een ondersteuningssysteem te bieden.

Body

SOF is een acroniem voor Sisters Overpowering Fibroids (Zusters die Uteriene Vleesbomen Overwinnen). Om de kern van de merkidentiteit over te brengen, was het essentieel om een eenvoudige naam te gebruiken die kracht en ondersteuning belichaamt. Het doel is om de kloof te overbruggen tussen mensen die gediagnosticeerd zijn met uteriene vleesbomen, hun artsen en het creëren van een veilige en ondersteunende ruimte. SOF heeft als doel om patiënten aan te moedigen en te empoweren om de regie over hun gezondheid te nemen door middel van verschillende ontwerpelementen.

Adobe Indesign en Illustrator werden gebruikt om SOF te realiseren. Het boekje is gedrukt op duurzaam Neenah-papier en is geniet. Er is ook een digitale versie beschikbaar van de posters, zodat ze zowel binnen als buiten kunnen worden afgedrukt. De tote bags en shirts zijn bedrukt met zeefdruk op stoffen.

De posters hebben een afmeting van 116x152 cm, het boekje is een geniet A5-formaat, de tote bag is 27x31 cm en de website is responsive en schaalt proportioneel volgens het apparaat en de browser.

De uitdaging bij het ontwerpen van SOF lag in het vinden van een visueel systeem dat zowel gedurfd als rustgevend was. De oorspronkelijke benadering was om trouw te blijven aan de medische visuele stijl, met groene en blauwe kleuren die groei en gezondheid vertegenwoordigen. Na feedback van een kleine groep ontwerpprofessionals werd echter besloten om een nieuw visueel systeem te introduceren dat gedurfder maar toch rustgevend was. Het kleurenpalet werd gewijzigd naar gedurfde typografie en kleuren, met rood voor urgentie, zwart voor kracht, roze voor medeleven en lichtroze voor rust.

Conclusie

SOF is een empowerment brand dat is ontworpen om de ervaring van mensen die gediagnosticeerd zijn met uteriene vleesbomen te verbeteren en uit te breiden. Het biedt oplossingen voor veelvoorkomende problemen, zoals het gebrek aan gepersonaliseerde informatie en een ondersteunende gemeenschap. Met behulp van posters, een gepersonaliseerd boekje en een online platform wil SOF patiënten aanmoedigen om de regie over hun gezondheid te nemen en zich gesteund te voelen.

Dit ontwerp is bekroond met een Bronze A' Design Award in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. SOF is een voorbeeld van een ontwerp dat technische en creatieve vaardigheden combineert en de wereld een betere plek maakt.

Afbeeldingscredits: Mock-up afbeeldingen: Placeit, Urban Poster mockup, Pixeden, Creative Market. Stockafbeeldingen: Unsplash. Modellen maken deel uit van de licentie van elke hierboven genoemde afbeelding.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hamda Al Naimi
Afbeeldingscredits: Mock up Images: Placeit, Urban Poster mockup, Pixeden, Creative Market Stock images: Unsplash. *Models are part of the license of each image mentioned above.
Projectteamleden: Hamda Al Naimi (Alnuaimi)
Projectnaam: Sof
Projectklant: Hamda Al Naimi


Sof IMG #2
Sof IMG #3
Sof IMG #4
Sof IMG #5
Sof IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp