Suprala Font Family: Een Moderne en Elegante Serif Typeface

Een Type Specimen van Paul Henry Robb

Inleiding:

Suprala is een eigentijdse en delicate humanistische serif typeface, ontworpen door Paul Henry Robb. Deze prachtig uitgebalanceerde lettervormen zijn perfect geschikt voor branding en communicatieprojecten. Met zijn ronde, elegante en klassieke ontwerp ondersteunt Suprala alle belangrijke op het Latijn gebaseerde talen in twaalf verschillende stijlen. De ware cursieve stijl voegt esthetiek toe, brengt energie en maakt het geschikt voor moderne toepassingen.

Suprala is ontstaan uit de inspiratie van ontwerpschetsen voor een schreefloze lettertype, maar naarmate het proces vorderde, ontwikkelden de vormen en structuren zich in de richting van een hybride lettertype. De ontwerpen zijn geworteld in de schreef-stijl, waarbij sommige van de uiteinden van de tekens zijn ontwikkeld met schreefloze vormen, waardoor een moderne en aanpasbare letterfamilie is ontstaan.

Suprala is uniek vanwege zijn moderne esthetiek en veelzijdigheid. Het is een eigentijds lettertype dat zowel elegant als klassiek is, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen. Het is ontworpen met aandacht voor detail en heeft een delicate uitstraling die het perfect maakt voor branding en communicatieprojecten.

De realisatie van Suprala gebeurde door middel van handgetekende schetsen en de ontwikkeling ervan in Glyphs. Dit proces resulteerde in een prachtig vormgegeven lettertype dat beschikbaar is in TTF, OTF en WOFF formaten. Een beperkte oplage van het lettertype is gedrukt als een speciaal exemplaar.

Paul Henry Robb, de ontwerper van Suprala, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar zowel schreefloze als schreef-lettertypen uit het begin van de 20e eeuw. Dit onderzoek heeft geleid tot de ontwikkeling van een hybride, modern en stijlvol humanistisch lettertype dat uniek is in zijn ontwerp.

Het ontwikkelen van Suprala was een uitdaging op creatief en technisch gebied. De ontwerpers moesten een nieuwe moderne taal ontwikkelen binnen het ontwerp van het lettertype, wat resulteerde in een nieuwe moderne esthetiek.

Suprala is bekroond met de prestigieuze A' Design Award in 2023. Deze gouden prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het is een product dat wordt vereerd en een helder idee dat kunst, wetenschap, design en technologie bevordert. Suprala heeft een buitengewone uitmuntendheid en heeft een significante impact op de wereld met zijn wenselijke kenmerken.

Suprala is een uitstekende keuze voor ontwerpers en merken die op zoek zijn naar een eigentijds en elegant lettertype dat zich onderscheidt van de rest. Met zijn delicate vormen en veelzijdigheid is Suprala een waardevolle toevoeging aan elke ontwerpproject.

Beeldcredits: Copyright Paul Henry Robb 2022

Intellectueel eigendom: Het auteursrecht behoort toe aan Paul Henry Robb, 2022


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Paul Robb
Afbeeldingscredits: Copyright Paul Henry Robb 2022
Projectteamleden: Paul Henry Robb
Projectnaam: Suprala Font Family
Projectklant: Paul Robb


Suprala Font Family IMG #2
Suprala Font Family IMG #3
Suprala Font Family IMG #4
Suprala Font Family IMG #5
Suprala Font Family IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp