Airport Bremen introduceert nieuw wayfinding systeem ontworpen door Thomas Geissert

Een modern en functioneel oriëntatiesysteem voor internationale reizigers

Inleiding:

Bremen City Airport heeft onlangs een nieuw wayfinding systeem geïntroduceerd, ontworpen door de getalenteerde ontwerper Thomas Geissert. Het doel van dit nieuwe systeem is om een rustige sfeer te creëren en een gebalanceerd overzicht te bieden zonder visuele storingen. Met behulp van moderne typografie, iconen, verlichting en kleuren wordt de oriëntatie voor internationale gasten vergemakkelijkt. Dit artikel zal de unieke eigenschappen van dit ontwerp benadrukken en de technische specificaties en uitdagingen bespreken.

Body:

Het nieuwe wayfinding systeem op de luchthaven van Bremen heeft zijn eigen identiteit en originaliteit. Het ontwerp kenmerkt zich door een moderne, eigentijdse uitstraling met klassieke typografie. De rustige uitstraling bevordert de veiligheid, het vertrouwen en de vertraging onder de passagiers. Een modern ontwerp met een duidelijke hiërarchie van informatie is kenmerkend voor dit nieuwe systeem. Het oriëntatiesysteem werkt eenvoudig en draagt bij aan de kwaliteit van de service op de luchthaven.

Een van de belangrijkste kenmerken van het nieuwe wayfinding systeem is het gebruik van hoog contrast kleuren. Dit zorgt voor goede zichtbaarheid, leesbaarheid en toegankelijke informatie. Het systeem maakt gebruik van de nieuwe Fago OT-font van Ole Schäfer, die in verschillende groottes wordt toegepast om een hiërarchie te creëren en de informatie te structureren. De primaire informatie betreft vluchtgerelateerde gegevens, terwijl de secundaire informatie betrekking heeft op de faciliteiten en diensten op de luchthaven.

De realisatie van het wayfinding systeem maakt gebruik van geoptimaliseerde LED-verlichting in nieuwe aluminium behuizingen. Daarnaast zijn er nieuwe flight information display screens (FIDS) geïntroduceerd in het terminalcomplex van de luchthaven. Deze schermen, ontworpen door teamgeissert, worden weergegeven op NEC MultiSync V651-modellen.

Uitdagingen bij het ontwerpen van het systeem waren onder andere het creëren van een onafhankelijk en opvallend element voor de pijlpictogrammen. Het resultaat is een systeem dat eenvoudig, veilig, snel en intuïtief werkt. Het begeleidt niet alleen de passagiers, maar maakt de ruimte ook tastbaar en creëert zo identificatie en identiteit.

Conclusie:

Het nieuwe wayfinding systeem op de luchthaven van Bremen, ontworpen door Thomas Geissert, is een modern en functioneel oriëntatiesysteem dat internationale reizigers helpt bij het navigeren door de luchthaven. Met zijn unieke eigenschappen, zoals het gebruik van hoog contrast kleuren en de moderne typografie, draagt het systeem bij aan de kwaliteit van de service op de luchthaven. Het is een voorbeeld van uitstekend ontwerp en innovatie op het gebied van luchthavenwayfinding.

Awards en Accolades:

Het wayfinding systeem op de luchthaven van Bremen, ontworpen door Thomas Geissert, is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2020. Deze prestigieuze prijs erkent het buitengewone vakmanschap en de innovatie van het ontwerp, dat uitblinkt in technische kenmerken en artistiek talent. Het systeem roept positieve gevoelens op en wekt bewondering en verwondering.

Afbeeldingscredits: teamgeissert


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Geissert Thomas
Afbeeldingscredits: teamgeissert
Projectteamleden: Thomas Geissert Anne Wichmann
Projectnaam: Airport Bremen
Projectklant: Geissert Thomas


Airport Bremen IMG #2
Airport Bremen IMG #3
Airport Bremen IMG #4
Airport Bremen IMG #5
Airport Bremen IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp