Digitale Muurschildering "Five Samurai" brengt Japanse krijgers tot leven in K11 Musea

Een uniek kunstwerk van Chun Hay Au-Yeung

Inleiding

De digitale muurschildering "Five Samurai" is een adembenemend kunstwerk dat de essentie van de Japanse krijgers tot leven brengt. Ontworpen door Chun Hay Au-Yeung, is dit meesterwerk te bewonderen in het K11 Musea in Hong Kong. Met behulp van digitale technologie en een diepgaand begrip van de Japanse cultuur, heeft Au-Yeung een visueel spektakel gecreëerd dat bezoekers meeneemt naar het tijdperk van de samurai.

De inspiratie voor dit kunstwerk komt voort uit de naam van het restaurant waarvoor het is gemaakt - "Five Samurai". De afbeelding van de samurai, een klassieke Japanse krijger, wordt gepresenteerd met een sterk gevoel van de gepolariseerde en tegenstrijdige rol in de traditionele cultuur van het land. Het impliceert een significante visie op macht en koninklijkheid, wreedheid en elegantie, irrationaliteit en totale gehoorzaamheid. De strenge aanwezigheid van de samurai in de bleke schoonheid van de sneeuw schetst de trieste realiteit van hun tragische leven. De gouden herfstbladeren hebben een neergaand sentiment, wat de korte en vluchtige glorie van de samurai op treffende wijze illustreert.

Dit kunstwerk is uniek in zijn soort. Het is speciaal ontworpen als advertentie en illustratie voor een Japans restaurant, met als doel de klanten het gevoel te geven dat ze dineren in de wereld van de samurai, met een ervaring van de rust en schoonheid van het oude Japan.

De realisatie van deze muurschildering is mogelijk gemaakt door het gebruik van Photoshop CC. Au-Yeung heeft met behulp van deze software de digitale schildering gemaakt en vervolgens afgedrukt en op de muur aangebracht. Het resultaat is een verbluffend kunstwerk dat de aandacht trekt en de verbeelding prikkelt.

De afmetingen van deze digitale muurschildering zijn indrukwekkend - een breedte van 7253 mm en een hoogte van 2228 mm. Het kunstwerk is te bewonderen in het K11 Musea in Hong Kong, waar het een prominente plek inneemt en de bezoekers betovert met zijn schoonheid en vakmanschap.

De totstandkoming van dit kunstwerk was geen eenvoudige taak. Het ontwerp moest rekening houden met de specifieke eisen van een restaurantomgeving, waar symbolische betekenissen zoals bloed en oorlog vermeden moesten worden. Daarom zijn de samurai afgebeeld in een ontspannen houding, zonder wapens in hun handen. Ook is bij het plaatsen van de afbeeldingen rekening gehouden met de oneffenheden van de muur, zodat het kunstwerk optimaal tot zijn recht komt.

Het project voor deze muurschildering begon in oktober 2021 en werd voltooid in november 2021 in Hong Kong. Het kunstwerk werd voor het eerst tentoongesteld in januari 2022 in het K11 Musea in Hong Kong, waar het al snel een publieksfavoriet werd.

Om dit kunstwerk te realiseren, heeft Au-Yeung uitgebreid onderzoek gedaan naar de Japanse traditionele cultuur en de uitrusting van de samurai, zoals zwaarden, harnassen en helmen. Ook heeft hij zich verdiept in de hiërarchie van de generaals, om een nauwkeurige en authentieke weergave te kunnen creëren.

De digitale muurschildering "Five Samurai" is een bekroond kunstwerk. Het ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design. Deze prestigieuze prijs erkent creaties die goed ontworpen, praktisch en innovatief zijn, en voldoen aan professionele en industriële eisen. Het kunstwerk wordt geprezen om zijn integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

De digitale muurschildering "Five Samurai" is een meesterwerk dat de kracht en schoonheid van de Japanse krijgers tot leven brengt. Met zijn unieke ontwerp, technische vakmanschap en diepgaande culturele referenties is dit kunstwerk een must-see voor liefhebbers van kunst, design en de Japanse cultuur.

Beeldcredits: Creative Director Chun Hay Au-Yeung, Five Samurai, 2022.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: PureHay Au-Yeung
Afbeeldingscredits: Creative Director Chun Hay Au-Yeung, Five Samurai, 2022.
Projectteamleden: Creative Director: Chun Hay Au-Yeung Illustrator: Ka Yee Tse
Projectnaam: Five Samurai
Projectklant: PureHay Au-Yeung


Five Samurai IMG #2
Five Samurai IMG #3
Five Samurai IMG #4
Five Samurai IMG #5
Five Samurai IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp