160X3.0: Marathon Sportschoenen met Carbon Plate Boost System

Ontworpen door Xtep China Co., Ltd.

Inleiding

De 160X3.0 marathon sportschoenen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de sportgewoonten en voorkeuren van Chinese marathonlopers. Met comfort, ondersteuning en stabiliteit als kenmerken, bieden deze schoenen een unieke hardloopervaring. Het ingebouwde carbon plate boost systeem maakt gebruik van de spierenergie van de gebruiker en zorgt voor uitstekende stabiliteit en comfort tijdens het hardlopen.

Geïnspireerd door de vorm van een schommelstoel, heeft het ontwerp van de 160X3.0 sportschoenen een dubbele boogzool die zich aanpast aan het gewicht van de gebruiker. Dit zorgt voor een groter contactoppervlak tussen de zool en de grond, waardoor het gewicht effectief wordt verdeeld. Bij het starten biedt de zool elastische kinetische energie, waardoor verspilling van de bewegingsenergie van de gebruiker wordt verminderd.

De 160X3.0 marathon sportschoenen zijn gemaakt met behulp van geavanceerde technologieën. De inlegzool is gemaakt van x-dynamisch schuim Pb en nylon schuim tussenzool. Het bovenwerk is gemaakt van lichtgewicht stevig garenframe en de zool is gemaakt van slijtvast en antislip CPU-materiaal. De hiel is voorzien van dik gewikkeld schuim voor extra comfort. De volledige lengte van de schoen is uitgerust met een vezelcarbonplaat.

Deze marathon sportschoenen zijn ontworpen met het oog op ergonomie. De bionische carbonplaat-voortstuwingstructuur in de zool maakt gebruik van de spierenergie van de gebruiker. De bovenste boogvormige elastische ondersteuningscarbonplaat is ingebouwd in de dubbele laagstructuur van de zool en slaat boost kinetische energie op bij het neerzetten en starten van de voet. Dit zorgt voor uitstekende stabiliteit en comfort tijdens het hardlopen.

De 160X3.0 marathon sportschoenen zijn het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de behoeften van marathonlopers. Naast de fysieke fitheid van de atleten speelt het schoeisel een belangrijke rol bij het behouden van comfort en het besparen van energie tijdens een marathon.

Het ontwerp van de 160X3.0 sportschoenen heeft enkele uitdagingen overwonnen. De verbrede vezelcarbonplaat in de zool is speciaal ontworpen voor marathonlopers en zorgt voor maximale kinetische energie bij het starten. Bovendien houdt de inlegzool rekening met de voetvorm van Chinese consumenten om volledig contact met de voet te maken en de bewegingshoek van het metatarsofalangeale gewricht te verminderen, waardoor de spierkracht aanzienlijk wordt verbeterd.

De 160X3.0 marathon sportschoenen zijn bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Sportartikelen, Fitness en Recreatie in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap, en positieve gevoelens, verbazing en verwondering opwekken.

Met de 160X3.0 marathon sportschoenen kunnen Chinese marathonlopers genieten van een comfortabele en ondersteunende hardloopervaring. Deze schoenen combineren innovatieve technologieën en een uniek ontwerp om de prestaties en het comfort van de gebruiker te verbeteren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xtep (China) Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Xtep (China) Co., Ltd.
Projectteamleden: Zlong Daniel Luo Jiansheng
Projectnaam: 160X3.0
Projectklant: Xtep (China) Co., Ltd.


160X3.0 IMG #2
160X3.0 IMG #3
160X3.0 IMG #4
160X3.0 IMG #5
160X3.0 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp