Hydrospine: Een Revolutionair Gewichtssysteem voor Freediving

Ontworpen door Ludovic Lahccen en Raoul Morel

Hydrospine, een uniek en innovatief gewichtssysteem voor freediving, is ontworpen door Ludovic Lahccen en Raoul Morel. Het ontwerp, geïnspireerd door zeedieren en machines gemaakt voor snelheid, biedt een comfortabele en praktische oplossing voor freedivers.

De Hydrospine is een uniek gewichtssysteem voor freediving, ontworpen door Ludovic Lahccen en Raoul Morel. Het ontwerp is geboren uit de behoefte aan een praktischer en comfortabeler gewichtssysteem. De ontwerpers lieten hun verbeelding de vrije loop, geïnspireerd door zeedieren en machines gemaakt voor snelheid. Hydrodynamica speelde ook een belangrijke rol in de structuur van het ontwerp.

Wat de Hydrospine onderscheidt van andere gewichtssystemen, is het vermogen om tot zes kilo te dragen. De gewichten kunnen snel en gemakkelijk worden aangepast in de container. Het systeem is modulair, comfortabel en hydrodynamisch, wat zorgt voor een optimale glijbeweging. Bovendien heeft het een veiligheidsvoorziening met een snel los te maken gesp. Het kan worden gebruikt in alle freediving-activiteiten en in alle posities, waardoor het het meest geavanceerde systeem is voor ultra-precieze drijfvermogen en neutraliteit.

De Hydrospine is gemaakt van waterdichte materialen die gemakkelijk te verkrijgen en goedkoop zijn, zoals elastische en polypropyleen banden, plastic gespen, textiel en lood. De schaal is gemaakt van thermoformeerbaar textiel met een zijdelingse ritssluiting. De interne structuur heeft sleuven om de gewichten te bevestigen, net als een ruggengraat, en accordeonribben om alle bewegingen te volgen.

De Hydrospine is ontworpen om te worden gedragen als een rugzak. De gesp aan de voorkant maakt het mogelijk de banden aan te passen aan de grootte en het gewicht met één hand los te laten door eenvoudige druk. De envelop die de gewichten bevat, heeft ontvangstrekken om de pellets op hun plaats te houden, die worden vastgeklemd met het bovenste deel van de hoes zodat ze niet kunnen bewegen. De gewichten kunnen in elke volgorde worden geplaatst voor extreem nauwkeurige balancering.

De Hydrospine is een resultaat van uitgebreid onderzoek en ontwikkeling. Het project begon solo in augustus 2019 in Lille, Frankrijk, en werd voortgezet met de Transalley incubator in Valenciennes, Frankrijk, van september 2020 tot september 2022. De grootste uitdaging was het ontwikkelen van het harnas, omdat het moeilijk was om 6 kg op de rug te houden en tegelijkertijd de borstkas niet te belemmeren bij het opblazen.

De Hydrospine heeft de prestigieuze A' Sporting Goods, Fitness and Recreation Equipment Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Het ontwerp is gepatenteerd onder de aanvraag FR2111503, ingediend op 28 oktober 2021, en omgezet in een Certificaat van Nut op 7 september 2022.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: LAHCCEN LUDOVIC
Afbeeldingscredits: Main image is Image #1 Raoul Morel Optional Image #1 Raoul Morel Optional Image #2 Raoul Morel Optional Image #3 Raoul Morel Optional Image #4 Raoul Morel
Projectteamleden: Creative Designer and Art Director: Ludovic Lahccen Product Designer: Raoul Morel Technical and Mechanical Engineer: Steven Pingon Engineer and technical design office: Charles Pionchon Tech Designer and prototypes: Alan Philippart Plastics processing and 3D printing: Olivier Paul Textile prototypes: Christiane Lefebvre
Projectnaam: Hydrospine
Projectklant: LAHCCEN LUDOVIC


Hydrospine IMG #2
Hydrospine IMG #3
Hydrospine IMG #4
Hydrospine IMG #5
Hydrospine IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp