Revolutionaire Fitnessinnovatie: IBL-FT900H Ultra

De Nieuwe Standaard in Thuisfitness: Veiligheid en Stijl Gecombineerd

In een wereld die zich aanpast aan het post-epidemische tijdperk, ontstaat een groeiende behoefte aan geavanceerde thuisfitnessapparatuur. Jichun Du en zijn team presenteren de IBL-FT900H Ultra, een toestel dat veiligheid, professionaliteit en esthetiek samenbrengt voor de ultieme fitnesservaring thuis.

De IBL-FT900H Ultra, ontworpen door Jichun Du en zijn team, is niet zomaar een fitnessapparaat; het is een kunstwerk dat functionaliteit en design naadloos integreert. Met de opkomst van thuisfitness als gevolg van de pandemie, hebben consumenten behoefte aan apparatuur die niet alleen veilig en professioneel is, maar ook een lust voor het oog. Dit apparaat, met zijn semi-automatische Smith-functie en spiegeldeurontwerp, biedt een nieuwe dimensie aan thuis trainen.

Wat de IBL-FT900H Ultra onderscheidt, is de innovatieve semi-automatische Smith gewichthef-functie, die een revolutie teweegbrengt in de manier waarop gewichten worden toegevoegd. Met nauwkeurige gewichtsverhogingen van 2,5 kg en een instant ontspanningsmechanisme biedt het apparaat een ongeëvenaarde veiligheid en gebruiksgemak. De verstelbare startpositie en de mogelijkheid om 40 fundamentele bewegingen uit te voeren, maken het een veelzijdige toevoeging aan elke thuisgym.

De realisatie van de IBL-FT900H Ultra was een complex proces waarbij geavanceerde productietechnologieën werden ingezet, zoals CNC-lasersnijden en robotlassen. Het gebruik van hoogwaardige materialen zoals koolstofstaal en roestvrijstaal garandeert de duurzaamheid en de esthetiek van het toestel, terwijl de massaproductiecapaciteit van 1000 eenheden per jaar de beschikbaarheid op de markt verzekert.

De ontwikkeling van de IBL-FT900H Ultra, gestart in maart 2022 in Qingdao, China, was een intensief traject van onderzoek, ontwerp, testen en productie. Het resultaat is een apparaat dat niet alleen de aandacht trekt op de markt, maar ook uitmuntende verkoopcijfers laat zien. Het succes is mede te danken aan de betrokkenheid van fitnessprofessionals en de strenge EN957-testen door internationaal erkende instanties.

De grootste uitdaging tijdens het ontwerpproces was het implementeren van de semi-automatische Smith-functie zonder de vliegwielwerking te beïnvloeden. Het team overwon technische hindernissen zoals de vrije verticale beweging van de Smith-stang en de nauwkeurige afstelling van de haakmechanismen, wat resulteerde in een innovatief en veilig product.

De IBL-FT900H Ultra is niet alleen een toonbeeld van technische innovatie, maar ook van intellectueel eigendom, met meerdere geautoriseerde patenten die de unieke functies en ontwerpaspecten beschermen. Het apparaat is bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2024, een erkenning voor topontwerpen die uitmuntendheid en innovatie tonen.

Met de IBL-FT900H Ultra heeft Jichun Du en zijn team een nieuwe standaard gezet voor thuisfitnessapparatuur, waarbij veiligheid, functionaliteit en esthetiek samensmelten tot een onmisbaar onderdeel van de moderne levensstijl.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jichun Du
Afbeeldingscredits: Image# 1: Industrial Designer, Xueyuan Wang,IBL-FT900H ULTRA,Qingdao Imbell Sporting goods Co., Ltd., 2023. Image# 2: Industrial Designer, Xueyuan Wang,IBL-FT900H ULTRA,Qingdao Imbell Sporting goods Co., Ltd., 2023. Image# 3: Industrial Designer, Xueyuan Wang,IBL-FT900H ULTRA,Qingdao Imbell Sporting goods Co., Ltd., 2023. Image# 4: Industrial Designer, Xueyuan Wang,IBL-FT900H ULTRA,Qingdao Imbell Sporting goods Co., Ltd., 2023. Image# 5: Industrial Designer, Xueyuan Wang,IBL-FT900H ULTRA,Qingdao Imbell Sporting goods Co., Ltd., 2023.
Projectteamleden: Jichun Du Tengqin Xiao Guangtao Li Yan Gao Xueyuan Wang Haotian Xie
Projectnaam: IBL-FT900H Ultra
Projectklant: IMBELL


IBL-FT900H Ultra IMG #2
IBL-FT900H Ultra IMG #3
IBL-FT900H Ultra IMG #4
IBL-FT900H Ultra IMG #5
IBL-FT900H Ultra IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp