Force Max: Innovatie in Thuisfitness

Modulair Fitnessapparaat Verandert Woonruimtes

In een wereld waar fitness steeds belangrijker wordt, biedt Force Max een unieke oplossing voor thuisoefeningen, ontworpen door een team van creatieve geesten.

De behoefte aan een gezonde levensstijl groeit, maar niet iedereen heeft de tijd of het budget voor een persoonlijke coach of een professionele sportschool. Hier komt Force Max in beeld, een modulair fitnessapparaat dat naadloos integreert in het moderne huishouden. Het is niet alleen een opbergmeubel, maar ook een persoonlijke trainingspartner die feedback geeft en toegankelijk is voor iedereen.

Wat Force Max onderscheidt, is het vermogen om op te gaan in de huiselijke omgeving terwijl het een volledige workout biedt. Het design van Xingyuan Ma, Yunhan Bai, Fengyan Xiong en Yuyang Wu is een staaltje van innovatie, waarbij vorm en functie samenkomen. Het apparaat is uitgerust met een camera voor bewegingscorrectie en biedt video-feedback, waardoor het geschikt is voor verschillende fitnessniveaus.

De realisatie van Force Max is een combinatie van vakmanschap en technologie. Met een frame van koolstofstaal en een vulling van middeldichte spons voor de zitkussens, is het apparaat vervaardigd op een semi-automatische assemblagelijn. Dit proces omvat die-casting, shell processing, schilderen, montage, kwaliteitscontrole en verpakking.

De technische specificaties van het apparaat, met een lengte van 2075mm, breedte van 647mm en hoogte van 460mm, tonen aan dat het een substantiële toevoeging is aan elke woonruimte. Het is niet alleen een stuk fitnessapparatuur, maar ook een metalen kunstwerk dat eenvoud en stevigheid uitstraalt.

De interactie met Force Max is doordacht en gebruikersvriendelijk. Van het aanpassen van de rugleuning tot het opbergen van fitnessbenodigdheden, het apparaat is ontworpen voor gebruiksgemak. De camera kan bovenop, aan de zijkant van de zitting geplaatst worden of onafhankelijk gebruikt worden, wat de veelzijdigheid van het apparaat benadrukt.

De ontwikkeling van Force Max, die plaatsvond aan de Beijing University of Chemical Technology en drie maanden in beslag nam, was gebaseerd op uitgebreid onderzoek, waaronder enquêtes, interviews en concurrentieanalyse. Het team overwon uitdagingen zoals het integreren van meerdere oefenmethoden in één apparaat en het waarborgen van veiligheid en stabiliteit.

Force Max is niet alleen een doorbraak in thuisfitness, maar ook een bekroond ontwerp, met een Bronzen A' Design Award in de categorie Sportartikelen, Fitness en Recreatieapparatuur van 2024. Deze prijs erkent de creatieve vindingrijkheid en de bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. De intellectuele eigendom van het ontwerp is beschermd door het Nationale Patentbureau van China, wat de originaliteit en innovatie van het team bevestigt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xingyuan Ma
Afbeeldingscredits: Photos and images belong to Xingyuan Ma, Yunhan Bai, Fengyan Xiong, Yuyang Wu
Projectteamleden: Xingyuan Ma Yunhan Bai Fengyan Xiong Yuyang Wu
Projectnaam: Force Max
Projectklant: Beijing University of Chemical Technology


Force Max IMG #2
Force Max IMG #3
Force Max IMG #4
Force Max IMG #5
Force Max IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp