Esurf: Het revolutionaire elektrische surfboard dat grenzeloos plezier biedt

Een combinatie van sporten in één innovatief ontwerp

De Esurf is geïnspireerd door een combinatie van verschillende sporten, zoals surfen, wakeboarden, motorrijden en snowboarden. Dit elektrische surfboard brengt vrijheid en plezier voor gebruikers overal en altijd, zonder grenzen. Het is ontworpen voor iedereen, van beginners tot gevorderde rijders. Door gebruik te maken van elektrische voortstuwing draagt de Esurf bij aan het milieu, omdat het geluidsvrij, onderhoudsvrij en milieuvriendelijk is.

De Esurf is een revolutionair elektrisch gemotoriseerd surfboard dat gebruikmaakt van onze elektrische motoren om topprestaties en een uniek design te leveren. We hebben onze ervaring gebruikt om het lichtste, snelste en meest duurzame elektrische surfboard op de markt te bouwen. De Esurf kan worden omgebouwd tot de allereerste Go Kart voor op het water, genaamd de Ekart, met behulp van eenvoudige accessoires. Met slechts één product kunt u genieten van twee revolutionaire sensaties.

Onze elektrische motor, de KM1, is de krachtigste ooit ontworpen en gebouwd in zijn categorie. De sinusgolfcontroller weegt slechts 0,7 kg en is geschikt voor een continu vermogen van 22 kW bij een spanning van minder dan 60 volt. De batterij heeft een capaciteit van 3,2 kWh en weegt 15 kg. Met een energiedichtheid van 215 Wh/kg (Tesla heeft 167 Wh/kg) en een vermogensdichtheid van 2000 W/kg. De elektrische motor weegt slechts 1,7 kg en levert 20,5 kW vermogen (Tesla Model S heeft 8,5 kW per kg). Het productieproces vindt plaats in Europa, waarbij de romp volledig met de hand is gemaakt door ervaren technici die gespecialiseerd zijn in koolstofvezel.

De afmetingen van de Esurf zijn 170 x 60 x 12 cm en het totale gewicht, inclusief batterij, is 24 kg. Accessoires zijn inbegrepen.

De Esurf is ontwikkeld om de gebruikerservaring te verbeteren. Dit wordt bereikt door de volledig elektrische voortstuwing, het lichte gewicht, de prestaties, de autonomie en de toegankelijkheid. Het is een baanbrekend product in de Esurfing-industrie.

Het project is gestart in 2019 in Monaco en Athene, Griekenland. De Esurf wordt nu in volle productie vervaardigd en we werken aan nieuwe toepassingen van onze technologie om de maritieme industrie te helpen vergroenen en de impact van brandstofmotoren op het milieu te verminderen.

Ons project is gericht op het ontwikkelen van een elektrische motor die voldoet aan de prestatie-eisen van onze klanten, zoals snelle acceleratie, hoog vermogen en snelheid, laag verbruik voor maximale autonomie en licht gewicht. Onze ingenieurs hebben de krachtigste elektrische motor in zijn categorie ontworpen. Elk detail is doordacht om efficiënt, praktisch en betrouwbaar te zijn en de ervaring van onze klanten te optimaliseren.

Onze grootste uitdaging was de onzekerheid of we ons onderzoek en ontwikkeling succesvol konden afronden. We hebben 18 maanden besteed aan het optimaliseren van ons onderzoek om het beste elektrische surfboard ooit te kunnen leveren. Tegelijkertijd hebben we te maken gehad met het opzetten van een volledige productielijn en installatie, terwijl we te maken hadden met een volledige lockdown als gevolg van Covid-19. Dankzij onze passie en motivatie zijn we erin geslaagd om met doorzettingsvermogen ons Esurf-project voort te zetten en te voltooien.

De Esurf wordt aangedreven door 100% elektrische energie en heeft een autonomie van 45 minuten. Het stelt gebruikers van elk niveau in staat om overal ter wereld te genieten van surfsessies. Met een breed scala aan leuke accessoires kan de Esurf worden getransformeerd naar ieders smaak. In slechts enkele minuten verandert de Esurf in een Esurf Tube of Ekart. Het is niet alleen het krachtigste surfboard op de markt, maar ook het meest geavanceerde, met een volledig carbon monohull-ontwerp.

De afbeeldingen zijn gemaakt door Aottropate Poorhassan voor esurf.

Alle rechten behoren toe aan SARL Cobalt, 2021. Het handelsmerk Esurf is eigendom van Cobalt Sarl.

Dit ontwerp heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Sportartikelen, Fitness en Recreatie-uitrusting in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn producten en ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen en buitengewone uitmuntendheid belichamen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: FLAVIEN NEYERTZ
Afbeeldingscredits: images by Aottropate Poorhassan for esurf
Projectteamleden: Neyertz Flavien: CEO Kremmydas Angelos: Head of Engineer Mechanical Engineers x 4 Electrical Engineers x4 Production technicians x 8
Projectnaam: Esurf
Projectklant: FLAVIEN NEYERTZ


Esurf  IMG #2
Esurf  IMG #3
Esurf  IMG #4
Esurf  IMG #5
Esurf  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp