Beyond: Een Handspiegel die Verder Kijkt dan het Uiterlijk

Een Ontwerp van Dajeong Jang

Inleiding:

De handspiegel is een alledaags voorwerp dat ons helpt om ons uiterlijk te controleren en te verzorgen. Maar wat als een handspiegel ons ook kon helpen om verder te kijken dan alleen ons uiterlijk? Dat is precies wat de 'Beyond' handspiegel doet. Geïnspireerd door de zijspiegel van een auto, nodigt deze unieke spiegel ons uit om onze schoonheid te ontdekken die verder gaat dan wat we aan de buitenkant zien.

Ontwerper Dajeong Jang heeft zich laten inspireren door de zijspiegel van een auto, die de bestuurder helpt om gebieden buiten het perifere zicht te zien. Ze vroeg zich af: wat als een handspiegel ons ook kon laten zien wat er verder gaat dan ons uiterlijk? Het resultaat is de 'Beyond' handspiegel, een object dat ons uitnodigt om verder te kijken dan ons uiterlijk en onze innerlijke schoonheid te ontdekken.

Wat de 'Beyond' handspiegel onderscheidt van andere handspiegels is de boodschap die erop staat. Net zoals de tekst op de zijspiegel van een auto 'Objects in mirror are closer than they appear' staat, is de tekst op de 'Beyond' handspiegel 'You are more than you appear'. Deze boodschap herinnert ons eraan dat we meer zijn dan alleen ons uiterlijk en nodigt ons uit om onze eigen schoonheid te ontdekken die verder gaat dan wat we aan de buitenkant zien.

Naast de inspirerende boodschap heeft de 'Beyond' handspiegel ook een uniek ontwerp. Het is gemaakt van essenhout met een zeepafwerking, wat zorgt voor een natuurlijke warmte en lichtheid in de hand. Het ontwerp heeft een royale volumevorm aan de achterkant, waardoor het prettig aanvoelt tijdens het gebruik. Bovendien is de spiegel iets naar binnen geplaatst, zodat deze beschermd wordt door een houten rand wanneer de spiegel wordt omgedraaid.

De 'Beyond' handspiegel is gemaakt van essenhout met een zeepafwerking en heeft een acryl spiegel met lasergravure. Het ontwerp heeft een afmeting van 96 × 69 x 25 mm, waardoor het handig en draagbaar is.

De 'Beyond' handspiegel is niet alleen een functioneel object, maar ook een bron van inspiratie en zelfreflectie. Het herinnert ons eraan dat we meer zijn dan alleen ons uiterlijk en nodigt ons uit om onze eigen schoonheid te ontdekken die verder gaat dan wat we aan de buitenkant zien.

De 'Beyond' handspiegel is ontworpen door Dajeong Jang en werd gerealiseerd tussen juli 2020 en januari 2021 in Seoul. Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Beauty, Personal Care and Cosmetic Products Design in 2021. Deze prijs erkent ontwerpen die zowel goed ontworpen als praktisch en innovatief zijn, en voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met de 'Beyond' handspiegel kunnen we verder kijken dan ons uiterlijk en onze eigen schoonheid ontdekken die dieper gaat dan wat we aan de buitenkant zien. Het is een herinnering dat we meer zijn dan alleen onze fysieke verschijning en nodigt ons uit om onze innerlijke schoonheid te omarmen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Dajeong Jang
Afbeeldingscredits: #1 - Dajeong Jang #2 - Dajeong Jang #3 - Dajeong Jang #4 - Dajeong Jang #5 - Dajeong Jang
Projectteamleden: Dajeong Jang
Projectnaam: Beyond
Projectklant: Dajeong Jang


Beyond IMG #2
Beyond IMG #3
Beyond IMG #4
Beyond IMG #5
Beyond IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp