Exosuit Opbergplanken: Een Modern en Stijlvol Wandophangsysteem

Ontworpen door Cube X Design

Inleiding:

Cube X Design heeft met de Exosuit Opbergplanken een uniek en veelzijdig wandophangsysteem gecreëerd. In plaats van het gebruikelijke houten ontwerp, is er gekozen voor ultradun aluminium materiaal dat voldoet aan moderne esthetische normen. Deze opbergplanken zijn geschikt voor verschillende ruimtes in huis en bieden een eigentijdse en stijlvolle oplossing voor opbergen.

De Exosuit Opbergplanken onderscheiden zich door hun unieke eigenschappen en sterke punten. Ontwerper Dongjie Cao heeft gestreefd naar een wandophangsysteem dat geschikt is voor diverse leefruimtes. Het gebruik van ultradun aluminium in plaats van hout zorgt voor een moderne uitstraling en voldoet aan de eisen van een stijlvol interieur. De gestandaardiseerde productspecificaties maken deze opbergplanken geschikt voor verschillende opbergbehoeften in het dagelijks leven.

Het productieproces van de Exosuit Opbergplanken maakt gebruik van ultradun aluminium materiaal voor de planken. Deze zijn eenvoudig aan de muur te bevestigen en verkrijgbaar in verschillende maten. De opbergplanken kunnen in verschillende ruimtes worden gebruikt, zoals de woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Voor een klassieke Italiaanse stijl kunnen extra leren elementen aan de planken worden toegevoegd, terwijl in de keuken en badkamer de smalle zijde met holle groeven gebruikt kan worden om keukengerei op te bergen in een minimalistische Duitse functionalistische stijl.

De Exosuit Opbergplanken hebben een lengte van 2400 mm, een breedte van 300 mm en een hoogte van 55 mm. Deze specificaties zorgen voor voldoende opbergruimte en een slank design dat niet te veel ruimte inneemt aan de muur.

Het ontwerp van de Exosuit Opbergplanken kent enkele uitdagingen. Het behouden van de ultradunne en eenvoudige vormgeving, terwijl het gewicht van het aluminium wordt geminimaliseerd en de draagkracht wordt vergroot, was een van de grootste uitdagingen. Na herhaaldelijk ontwerpen en testen is het gelukt om de hoofdstructuur van de lange planken te voorzien van een dunne voorkant en trapeziumvormige holle ontwerpen aan de onderkant, waardoor het oorspronkelijke ontwerpidee gerealiseerd kon worden.

De Exosuit Opbergplanken zijn niet alleen functioneel, maar ook interactief. De hoofdstructuur van de planken heeft een dunne voorkant en trapeziumvormige holle ontwerpen aan de onderkant, waardoor het gewicht van het aluminium wordt verminderd en de draagkracht wordt vergroot. Daarnaast zijn de planken uitgerust met een energiezuinige LED-verlichting, die eenvoudig te bedienen is. De keuze uit diverse kleuren maakt het mogelijk om aan de wensen van verschillende huishoudens te voldoen.

Het ontwerp van de Exosuit Opbergplanken is gerealiseerd tussen september en december 2020. Het ontwerp is tentoongesteld op Design Guangzhou 2020 in december 2020.

De Exosuit Opbergplanken zijn het resultaat van uitgebreid onderzoek. Ontwerper Dongjie Cao wilde een wandophangsysteem ontwerpen dat geschikt is voor verschillende leefruimtes en afwijkt van de traditionele houten structuren. Na veel materiaalonderzoek kwam ultradun aluminium als beste optie naar voren. Dit materiaal zorgt voor een moderne uitstraling en voldoet aan de esthetische eisen. Bovendien is het productieproces milieuvriendelijk en vrij van onaangename geuren.

De Exosuit Opbergplanken van Cube X Design zijn bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Meubelaccessoires, Hardware en Materialen Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent de creativiteit, professionaliteit en innovatie van het ontwerp. De opbergplanken zijn technisch hoogwaardig en getuigen van uitmuntend vakmanschap. Ze roepen positieve gevoelens, verbazing en bewondering op.

Met de Exosuit Opbergplanken biedt Cube X Design een moderne en stijlvolle oplossing voor opbergen in huis. Het ultradunne aluminium materiaal, de diverse kleuropties en de veelzijdigheid van het ontwerp maken deze opbergplanken een unieke toevoeging aan elk interieur.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHY DESIGN
Afbeeldingscredits: CUBE X Design
Projectteamleden: Dongjie Cao
Projectnaam: Exosuit Storage Shelves
Projectklant: CHY DESIGN


Exosuit Storage Shelves IMG #2
Exosuit Storage Shelves IMG #3
Exosuit Storage Shelves IMG #4
Exosuit Storage Shelves IMG #5
Exosuit Storage Shelves IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp