Innovatieve Multi Pocket Shorts Veroveren Europa

Masafumi Nakada's Ontwerp Biedt Oplossing voor Hardlopers

De Mizuno Corporation, onder leiding van ontwerper Masafumi Nakada, introduceert een vernieuwende lijn running shorts in Europa die functionaliteit en stijl combineert voor de moderne hardloper.

De uitdagingen van het hardlopen met persoonlijke spullen zijn door Mizuno Corporation aangepakt met de creatie van de Multi Pocket Shorts Europe. Deze shorts, ontworpen door Masafumi Nakada, zijn een antwoord op de groeiende vraag van hardlopers naar comfortabele opbergmogelijkheden voor hun bezittingen. De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de specifieke behoefte om te bewegen met items in de zakken, iets wat bij veel sporten niet gebruikelijk is en waar sportmerken tot nu toe weinig aandacht aan hebben besteed.

Door het verzamelen van feedback van hardlopers kwam naar voren dat de beperkte opbergruimte en het schudden van items in zakken als stressvol worden ervaren. Met het oog op klimaatverandering en technologische vooruitgang is de verwachting dat het aantal hardlopers dat met hun drankjes en smartphones loopt, zal toenemen. De Multi Pocket Shorts Europe zijn uitgerust met een 360-graden stretchstofzak rond de heup, een origineel en doordacht ontwerp voor opslag en om te voorkomen dat items in de zak schudden.

De shorts zijn niet alleen functioneel, maar ook duurzaam, gemaakt van ten minste 50% gerecycled polyester. De technische specificaties tonen een toewijding aan kwaliteit en comfort, met een mix van polyester en elastaan voor de body en taille, en een mesh zak voor extra ademend vermogen. De shorts zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van S tot XXL, om een breed scala aan lopers te accommoderen.

De interactie met de shorts is zorgvuldig overwogen; de 360-graden zakken zijn onderverdeeld in zeven verschillende maten, zodat lopers kunnen kiezen welke zak ze gebruiken afhankelijk van de grootte van hun bezittingen. De stretchstof van de zakken is ontworpen om zich aan te passen aan de grootte van de items, waardoor de beweging van de items wordt onderdrukt en ze dicht tegen het lichaam worden gehouden.

Deze innovatie is niet onopgemerkt gebleven in de designwereld. Na het succes van de eerste versie van de Multi Pocket Shorts in Japan, waar ze elke 80 seconden werden verkocht en een Good Design Award wonnen in 2022, is de Europese versie aangepast met speciale kenmerken zoals een ritszak en binnenbroekje, op verzoek van Europese hardlopers. De lancering in Europa staat gepland voor februari 2024.

De ontwikkeling van de Multi Pocket Shorts Europe is het resultaat van diepgaande interviews met meer dan 100 hardlopers in vier landen. De feedback van deze hardlopers heeft geleid tot een ontwerp dat niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk, met een pocketontwerp dat discreet onder jassen en t-shirts past. De shorts zijn bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Sportartikelen, Fitness en Recreatie-uitrusting in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die aan professionele en industriële eisen voldoen.

De intellectuele eigendom van de Multi Pocket Shorts Europe is goed beschermd, met een patent op de ritszak in de stretch mesh zak, gehouden door Mizuno Corporation. Dit onderstreept de innovatieve aard van het ontwerp en de toewijding van het bedrijf aan het creëren van unieke en beschermde producten voor de markt.

Met de lancering van de Multi Pocket Shorts Europe zet Mizuno Corporation een nieuwe standaard voor running shorts, waarbij het ontwerp vanuit het perspectief van de hardloper centraal staat. Dit product belooft de manier waarop hardlopers hun essentiële items meenemen te transformeren, en biedt een oplossing die zowel praktisch als stijlvol is.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Masafumi Nakada
Afbeeldingscredits: Mizuno Corporation
Projectteamleden: Masafumi Nakada
Projectnaam: Multi Pocket Shorts Europe
Projectklant: Mizuno Corporation


Multi Pocket Shorts Europe IMG #2
Multi Pocket Shorts Europe IMG #3
Multi Pocket Shorts Europe IMG #4
Multi Pocket Shorts Europe IMG #5
Multi Pocket Shorts Europe IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp