Shape Care: Revolutionair Multifunctioneel Fitnessapparaat

Yating Yang en Yaxin Li onthullen veelzijdige thuisfitness innovatie

De thuisfitnessmarkt is getransformeerd met de introductie van Shape Care, een multifunctioneel fitnessapparaat dat ontworpen is om aan de uiteenlopende behoeften van de moderne sporter te voldoen. Dit apparaat, dat de grenzen van traditionele fitnessapparatuur verlegt, is het resultaat van uitgebreid onderzoek en creatieve innovatie.

De opkomst van thuisoefeningen heeft geleid tot een groeiende vraag naar veelzijdige en ruimtebesparende fitnessoplossingen. Yating Yang en Yaxin Li hebben deze uitdaging aangenomen en Shape Care gecreëerd, een apparaat dat de functionaliteit van meerdere fitnessapparaten combineert in één compact en gebruiksvriendelijk ontwerp. Met drie verschillende montagevormen kan Shape Care worden gebruikt voor een breed scala aan oefeningen, gericht op de buik, armen, benen en borst.

Wat Shape Care onderscheidt van andere fitnessapparatuur is de unieke mogelijkheid om te transformeren en aan te passen aan de specifieke trainingsbehoeften van de gebruiker. In zijn originele vorm kan het apparaat worden gebruikt als een halter voor borstoefeningen, en door het te buigen, kunnen gebruikers hun borst en benen trainen. Wanneer het apparaat wordt ontmanteld in afzonderlijke eenheden, functioneert elke eenheid als een dumbbell voor armtrainingen. Wanneer het opnieuw wordt gemonteerd, verandert het in een buikspierwiel voor het trainen van de buikspieren.

De productietechnologie achter Shape Care is even indrukwekkend als zijn veelzijdigheid. Het hoofdlichaam van het apparaat is gemaakt van hoogwaardig gietijzer, terwijl de oppervlaktebehandeling bestaat uit elektroplating en bakverftechnologie. Dit zorgt voor duurzaamheid en een aangename grip tijdens het trainen. De afmetingen van het apparaat zijn zorgvuldig afgestemd op de ergonomische vereisten van de gebruiker, met een breedte van 535mm, diepte van 45mm en hoogte van 195mm.

De ontwikkeling van Shape Care is een voorbeeld van doordachte designinnovatie. Het project, dat in januari 2023 in Beijing van start ging en in maart 2023 werd voltooid, is een samenwerking tussen Yating Yang, Yaxin Li, Qianhan Liu, Haoyu Zhao en Yunsong Liu. Het team heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de fitnessgewoonten van thuisgebruikers en heeft op basis van deze inzichten een apparaat ontworpen dat de noodzaak van meerdere, ruimte-innemende apparaten elimineert.

De uitdagingen bij het ontwerpen van Shape Care waren niet gering. Het team moest een manier vinden om verschillende trainingsfuncties in één vorm te integreren zonder in te boeten aan esthetiek of functionaliteit. Door bestaande fitnessapparatuur te deconstrueren en opnieuw te configureren, slaagden ze erin een apparaat te creëren dat niet alleen praktisch is, maar ook een lust voor het oog.

De erkenning voor Shape Care is niet onopgemerkt gebleven. Het ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Sportartikelen, Fitness en Recreatieapparatuur in 2024, een bevestiging van de creatieve genialiteit en de bijdrage aan de verbetering van de levenskwaliteit. Dit multifunctionele fitnessapparaat belooft een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we thuis trainen, en is een toonbeeld van hoe design en technologie kunnen samenkomen om innovatieve oplossingen te bieden voor alledaagse uitdagingen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yating Yang
Afbeeldingscredits: Image #1: Designer Yating Yang, Shape Care, 2023. Image #2: Designer Yating Yang, Shape Care, 2023. Image #3: Designer Yating Yang, Shape Care, 2023. Image #4: Designer Yunsong Liu, Shape Care, 2023. Image #5: Designer Yunsong Liu, Shape Care, 2023.
Projectteamleden: Yating Yang Yaxin Li Qianhan Liu Haoyu Zhao Yunsong Liu
Projectnaam: Shape Care
Projectklant: DaoDun Design


Shape Care IMG #2
Shape Care IMG #3
Shape Care IMG #4
Shape Care IMG #5
Shape Care IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp