Panda: Een Innovatieve Klimmuur voor Kinderen

Ontdek de unieke eigenschappen van Panda, een interactief klimsysteem voor kinderen, ontworpen door Zheng Xu en zijn team.

In een wereld waar fysieke activiteit steeds meer wordt vervangen door schermtijd, komt een innovatief ontwerp dat kinderen aanmoedigt om te bewegen en te spelen. Maak kennis met Panda, een interactief klimsysteem voor kinderen, ontworpen door Zheng Xu en zijn team.

Zheng Xu en zijn team hebben zich laten inspireren door de voordelen van klimmen voor kinderen. Ze merkten dat traditionele klimmuren thuis vaak ingewikkeld te installeren zijn en dat kinderen er snel op uitgekeken raken. Daarom wilden ze een klimmuur ontwerpen die eenvoudig te installeren is en kinderen blijft boeien met interactieve spelletjes.

Panda is een rijk interactief klimsysteem voor kinderen dat bestaat uit drie componenten: een op maat gemaakte muurframe, verwisselbare handgreepmodules en interactieve projectie. Hierdoor kunnen kinderen thuis genieten van een breed scala aan interactieve klimspellen. In vergelijking met traditionele klimmuren is de rotsmodule van Panda gemakkelijker te installeren en aan te passen, en houdt het de interesse van kinderen vast met interactieve spelletjes.

De muurframe is gemaakt van hout, terwijl de schaal van de handgreepmodule is gemaakt van ABS-plastic door middel van een spuitgietproces. De handgrepen zelf zijn verkrijgbaar in twee verschillende materialen: hout en glasvezel. Het interactieve spel in de demo is ontwikkeld door teamleden in Unity.

Om Panda te gebruiken, moeten gebruikers de muur meten en het ontwerp van de muur bepalen. Nadat het muurframe is voltooid, wordt de installatie en afstelling uitgevoerd door een persoon. Panda biedt gebruikers een verscheidenheid aan verschillende soorten spellen. Tijdens het spelen kunnen kinderen interageren met de muur door hun ledematen te zwaaien, de projectie of het rots punt aan te raken.

Het project begon in augustus 2020 en werd voltooid in oktober 2021 in Hangzhou. Het werd tentoongesteld in de Shanghai UXD Award in december 2021. Het team bezocht 4 klimlocaties in Hangzhou, interviewde kliminstructeurs en ouders van 3 kinderen om de werkelijke behoeften van de doelgebruikers te begrijpen. Op basis hiervan werden gebruikersportretten en gebruikersreiskaarten getekend, en uiteindelijk werd de vraagtransformatie van pijnpunten voltooid.

Panda is bekroond met de Bronzen A' Sporting Goods, Fitness and Recreation Equipment Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zheng Xu
Afbeeldingscredits: Zheng Xu
Projectteamleden: Zheng Xu Xichen Li Jintao Nie Jiayan Zheng Yihan Liu Hang Li Fangwei Xu Cheng Peng Cheng Yao
Projectnaam: Panda
Projectklant: Zheng Xu


Panda IMG #2
Panda IMG #3
Panda IMG #4
Panda IMG #5
Panda IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp