Wobbleshroom: Een Innovatief Revalidatieapparaat voor de Enkel

Een Veilige en Leuke Manier om Ankleblessures te Voorkomen

De Wobbleshroom is een nieuw prehabilitatief apparaat dat is ontworpen om toekomstige enkelblessures te voorkomen door Neuromusculaire Training en Whole Body Vibration in ons dagelijks leven te integreren. Dit unieke apparaat maakt gebruik van geluid en trillingen om de gebruiker te begeleiden in welke richting hij moet bewegen, en zorgt altijd voor een veilige, leuke en effectieve trainingsroutine die niet als een last voelt.

Het idee voor de Wobbleshroom is ontstaan uit de inspiratie van het wobble board, een veelgebruikt hulpmiddel om de kernkracht te verbeteren tijdens revalidatieoefeningen. Daarnaast zijn er interviews gehouden met experts, waaronder een arts van de Johns Hopkins University.

Wat de Wobbleshroom onderscheidt van andere apparaten is het gebruik van geluid en trillingen om de gebruiker te begeleiden. Door simpelweg op de Wobbleshroom te stappen, wordt het apparaat geactiveerd. Het begint muzieknoten af te spelen en specifieke hoeken van het bovenste plateau (de paddenstoelhoed) te trillen, waardoor gebruikers hun lichaam in de juiste richting kunnen kantelen. Een enkele set duurt 3 minuten, wat precies de veilige hoeveelheid oefening is die men op een dag zou moeten doen.

Om ervoor te zorgen dat gebruikers niet van het apparaat vallen, is de bovenkant van de Wobbleshroom ontworpen met zacht PU-schuim voor een betere grip. Dit materiaal is zacht, veerkrachtig en biedt voldoende stevigheid. De rest van het apparaat is voornamelijk gemaakt van Acrylonitril-Butadieen-Styreen.

Met afmetingen van 55 cm x 38 cm en een gewicht van 5 kg, is de Wobbleshroom compact en draagbaar, waardoor het gemakkelijk in het dagelijks leven kan worden geïntegreerd.

De Wobbleshroom is ontwikkeld door Minkyu Seo, een getalenteerde ontwerper uit Californië. Het project werd in december 2021 voltooid.

Ankleblessures kunnen leiden tot blijvende instabiliteit als ze niet op de juiste manier worden behandeld. Het verbeteren van de peroneale spieren is de belangrijkste manier om enkelblessures te voorkomen. De Wobbleshroom combineert neuromusculaire training en whole-body vibration, technieken die vaak worden gebruikt door professionele atleten en zelfs door NASA voor astronauten om de beenspieren te stimuleren en het evenwicht te verbeteren.

Het grootste creatieve en technische uitdaging was om revalidatieoefeningen toegankelijk te maken voor alle gebruikers op een veilige en plezierige manier. Om dit te bereiken, heeft Minkyu Seo gebruikers en experts geïnterviewd, waaronder artsen van de Johns Hopkins University. Deze interviews hebben geleid tot de ontwikkeling van de Wobbleshroom, die revalidatieoefeningen omzet in leuke en boeiende activiteiten.

De Wobbleshroom is niet alleen effectief, maar heeft ook een speels ontwerp dat doet denken aan paddenstoelen. Het apparaat maakt van revalidatieoefeningen een leuke ervaring. Met de Wobbleshroom kunnen gebruikers op een veilige en effectieve manier enkelblessures voorkomen, zonder dat het als een verplichting voelt.

De Wobbleshroom heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Sportartikelen, Fitness en Recreatie-apparatuur in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De Wobbleshroom wordt geprezen vanwege de integratie van industriestandaarden en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: minkyu seo
Afbeeldingscredits: N/A
Projectteamleden: Minkyu Seo
Projectnaam: Wobbleshroom
Projectklant: minkyu seo


Wobbleshroom IMG #2
Wobbleshroom IMG #3
Wobbleshroom IMG #4
Wobbleshroom IMG #5
Wobbleshroom IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp