Cinqueterre: Innovatie en Design in Één Tafellamp

Francesco Cappuccio's Multifunctionele Meesterwerk

Ontdek de Cinqueterre, een tafellamp die functionaliteit en esthetiek naadloos combineert en de inspiratie vindt in de kleurrijke huizen van Cinque Terre.

De Cinqueterre tafellamp, ontworpen door Francesco Cappuccio, is een toonbeeld van multifunctionaliteit en design. Deze lamp, geïnspireerd door de pittoreske en levendige huizen van Cinque Terre in Italië, is niet alleen een lichtbron maar ook een geïntegreerd laadstation voor al uw apparaten. Met zijn vriendelijke vormgeving en de mogelijkheid om persoonlijke items zoals pennen en sleutels te organiseren, brengt de Cinqueterre orde en stijl in elke ruimte.

Wat de Cinqueterre onderscheidt, is de combinatie van een strak aluminium ontwerp met praktische technologie. De lamp biedt meerdere USB-aansluitingen en een draadloos oplaadstation, verborgen in een esthetisch aantrekkelijke vorm die meer weg heeft van een kunstobject dan van een technologisch apparaat. De geïntegreerde goten en haken zijn een slimme toevoeging voor het organiseren van kleine persoonlijke voorwerpen.

De productie van de Cinqueterre lamp maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals laser snijden en buigen van 1,5 mm roestvrij staal, afgewerkt met een poedercoating. Dit zorgt voor een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig product dat zowel functioneel als esthetisch is. De afmetingen van de lamp zijn 2100 mm in de breedte, 1500 mm in de diepte en 3000 mm in de hoogte, waardoor het een opvallend object is in elke setting.

Ontwikkeld over een periode van drie maanden in Bangkok, is de Cinqueterre het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de combinatie van functionaliteit en design. Deze lamp is niet alleen een praktische oplossing voor connectiviteitsbehoeften tijdens werk of ontspanning, maar past ook harmonieus in diverse interieurstijlen.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de Cinqueterre was het creëren van een prototype dat de veelzijdigheid van de lamp kon demonstreren zonder afbreuk te doen aan het design. Het resultaat is een product dat technologie verbergt in een vorm die aanvoelt als een decoratief element in huis.

Het unieke ontwerp en de functionaliteit van de Cinqueterre hebben geleid tot het winnen van de prestigieuze Zilveren A' Design Award in de categorie Verlichtingsproducten en -armaturen in 2024. Deze onderscheiding wordt toegekend aan topontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie, en die een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid demonstreren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Francesco Cappuccio
Afbeeldingscredits: Francesco Cappuccio
Projectteamleden: Francesco Cappuccio
Projectnaam: Cinqueterre
Projectklant: Lumere


Cinqueterre IMG #2
Cinqueterre IMG #3
Cinqueterre IMG #4
Cinqueterre IMG #5
Cinqueterre IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp