Float: Een Zen-geïnspireerde zwevende lamp

Een unieke combinatie van slow design en magnetische levitatie

Inleiding

De Float is een innovatieve lamp die is ontworpen om gebruikers te helpen vertragen en de schoonheid van het leven te ervaren. Geïnspireerd door het concept van "Zen" en slow design, creëert deze zwevende lamp een kalme en meditatieve sfeer. Met behulp van magnetische levitatie en een interactieve bediening, biedt de Float een unieke ervaring van mentale flow en mindfulness.

Body

De Float is ontworpen door Guangpeng Yue en zijn team van getalenteerde ontwerpers. Het concept achter de lamp is gebaseerd op het idee van slow design, waarbij de focus ligt op het creëren van een product dat de gebruiker helpt om te vertragen en zich te concentreren op het moment. De Float wordt ingeschakeld door de magnetische zweefknop op de lamp. Deze interactieve bediening geeft de gebruiker een unieke mentale flow, terwijl de lamp langzaam begint te draaien. De constante rotatie van de zwevende lamp creëert een Zen-achtige sfeer en helpt de gebruiker om zich te concentreren en in een staat van mindfulness te komen. Het ontwerp van de Float is eenvoudig en minimalistisch, met gebruik van groene materialen zoals polypropyleen, aluminium en duurzaam wit eikenhout. Deze keuze van materialen weerspiegelt het concept van Zen en de terugkeer naar de natuur. De lamp is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder een hoge, middelgrote en lage versie. De Float maakt gebruik van magneetlevitatietechnologie om de zwevende lamp in evenwicht te houden terwijl deze draait. Dit was een technische uitdaging voor het ontwerpteam, omdat het zwaartepunt van de lamp onstabiel was. Om dit probleem op te lossen, werd het totale gewicht van de lamp verhoogd en werd aluminium gebruikt voor extra duurzaamheid en stabiliteit.

Conclusie

De Float is een unieke en innovatieve lamp die slow design en magnetische levitatie combineert. Met zijn eenvoudige en minimalistische ontwerp, creëert de Float een Zen-achtige sfeer en helpt gebruikers om te vertragen en zich te concentreren op het moment. Het gebruik van groene materialen en de toepassing van magneetlevitatietechnologie maken van de Float een opvallend en functioneel kunstwerk. Of het nu in een huis, kantoor of meditatieruimte is, de Float voegt een vleugje rust en sereniteit toe aan elke omgeving. Het is geen verrassing dat de Float is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Lighting Products and Fixtures Design. Dit prestigieuze award erkent het ontwerp als een goed ontworpen, praktisch en innovatief product dat voldoet aan professionele en industriële eisen. Met de Float kunnen gebruikers ontsnappen aan de hectiek van het moderne leven en een moment van rust en reflectie vinden. Het is een ware blikvanger en een inspirerend voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan het creëren van een betere wereld. Bron: A' Design Award (2022)

Tags: Luminaires, Magnetische levitatie, Slow design, Emotionalisatie, Het oosten


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Guangpeng Yue
Afbeeldingscredits: Guangpeng Yue
Projectteamleden: Weizhi Cao Guangpeng Yue Hang Yin Fengze Li Songtao Zhang Jinsheng Zhao Yanlei Huang Zixuan Meng Jiayi Zhu Xueqiang Zhang Xiaolong Yin Jiaqi Cui Yingyi Li
Projectnaam: Float
Projectklant: Guangpeng Yue


Float IMG #2
Float IMG #3
Float IMG #4
Float IMG #5
Float IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp