Boat: Een Innovatief Interactief Speelgoed

Een Functioneel Sculptuur Ontworpen door Guangpeng Yue

Inleiding

Boat is een innovatief interactief speelgoed dat gebruikers een nieuwe en interessante interactieve ervaring biedt door middel van feedback op de waarneming van de omgeving. Dit functionele sculptuur opent nieuwe mogelijkheden voor producten om te communiceren met mensen en de omgeving. Met Boat is het niet langer beperkt tot mechanische schakelaars, maar kan het worden geactiveerd door middel van taal, gebaren, enzovoort, wat een betere en interessantere ervaring biedt aan gebruikers.

Boat is een interactief speelgoed dat zorgt voor vernieuwende en interessante interactieve ervaringen voor gebruikers. Het reageert op de waarneming van de omgeving en biedt interactieve feedback. Hierdoor doorbreekt Boat de monotone interactiemodus tussen producten en gebruikers. Door de impact van veranderingen in de omgeving op het product te vergroten, wordt de interesse in Boat als speelgoed vergroot en worden consumenten gestimuleerd om het product verder te verkennen.

Boat is gemaakt met behulp van geavanceerde technologieën. Naast sensoren en motoren is het model, de transmissiemechanismen en de hardwarestructuur volledig vervaardigd met 3D-printing. Hierdoor past het ontwerp perfect bij de vorm van het model en het ritme van de transmissiemechanismen.

De complexe structuren van Boat zijn verdeeld in een statisch mechanisme en een dynamisch mechanisme. Het dynamische integratiemechanisme kan zonder montage worden gerealiseerd en zorgt voor een dynamische verbinding. Traditionele mechanische onderdelen moeten stap voor stap afzonderlijk worden geprint en vervolgens worden gemonteerd. Met 3D-printing kunnen montagestappen worden overgeslagen en kan het gehele mechanisme zonder montage worden verkregen.

Boat is voorzien van een zeer gevoelige trillingssensor. Het oppervlak van de hoofdas is voorzien van een concaaf richtingsspoor. Wanneer de sensor trillingen detecteert, start het product. De hoofdaandrijfas begint te draaien en de structuur in de groef van de draaiende as beweegt door de zwaartekracht en duwt het geheel naar voren.

Het project voor Boat begon in juli 2021 aan de Lu Xun Academy of Fine Arts en werd voltooid en geproduceerd in oktober 2021.

De beweging van geleedpotigen werd geobserveerd als onderdeel van het onderzoek voor het ontwerp van Boat. Door de wervelkolom van geleedpotigen te simuleren als de hoofdas van het model en de bewegingswetten van geleedpotigen te extraheren, is het mechanisme ontworpen met behulp van computerondersteunde tools en simulatiesoftware. Hierdoor kon de bewegingsregulering van het mechanisme worden bepaald.

Tijdens het ontwerpproces van Boat zijn er uitdagingen op het gebied van creativiteit, techniek en onderzoek overwonnen. De vorm en pasvorm van de krukas zijn meerdere keren aangepast om ervoor te zorgen dat het gehele product soepel loopt.

Boat is een innovatief interactief speelgoed dat gebruikers een nieuwe en interessante interactieve ervaring biedt door middel van feedback op de waarneming van de omgeving. Het biedt meer mogelijkheden voor producten om te communiceren met mensen en de omgeving. De vorm van Boat combineert de contouren van een boot met de structuur van vissenbotten. Door de bewegingspatronen van geleedpotigen te gebruiken, heeft het product een levendige en ritmische bewegingsstijl. Met behulp van 3D-printing kunnen complexe structuren direct worden gevormd.

Boat heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Fine Arts and Art Installation Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid belichamen. De bekroonde ontwerpen maken gebruik van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Guangpeng Yue
Afbeeldingscredits: Guangpeng Yue
Projectteamleden: Guangpeng Yue Weizhi Cao Fengze Li Hang Yin Xi Zhu Zixuan Meng Jiaqi Cui Yanlei Huang Jiayi Zhu Xueqiang Zhang Xiaolong Yin Jinsheng Zhao Yingyi Li
Projectnaam: Boat
Projectklant: Guangpeng Yue


Boat IMG #2
Boat IMG #3
Boat IMG #4
Boat IMG #5
Boat IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp