Desulfurisatiemodule: Een Innovatieve Oplossing voor Luchtvervuiling

Een Product van Guangpeng Yue

Inleiding

De Desulfurisatiemodule is een revolutionair product dat bedrijven helpt bij het verwerken van afvalgassen en het voorkomen van milieuvervuiling door zwavelverbindingen in uitlaatgassen. Dit innovatieve ontwerp, ontwikkeld door Guangpeng Yue, biedt een modulaire en geautomatiseerde oplossing voor het desulfuriseren van industriële gassen. In dit artikel zullen we de unieke kenmerken, het productieproces en de voordelen van deze module bespreken.

De Desulfurisatiemodule is ontstaan uit de behoefte om de luchtkwaliteit in fabrieken te verbeteren en de bestaande luchtzuiveraars te vervangen. Deze traditionele luchtzuiveraars zijn vaak te groot en niet aanpasbaar aan de specifieke behoeften van elke fabriek. Om aan deze vraag te voldoen, heeft Guangpeng Yue dit modulaire ontwerp ontwikkeld, dat volledig kan worden aangepast aan de individuele behoeften van elke fabriek.

De Desulfurisatiemodule onderscheidt zich van traditionele desulfurisatiemethoden door zijn productgerichte en modulaire aanpak. Dit resulteert in een efficiënter desulfurisatieproces, lagere productie- en gebruikskosten en een hogere mate van aanpasbaarheid. Bovendien maakt het gebruik van intelligente technologie het mogelijk om de beschikbare middelen rationeel te gebruiken en energie te besparen.

De module maakt gebruik van een nat desulfurisatieproces, waarbij zwavelhoudende rookgassen worden behandeld met een vernevelde desulfuriserende suspensie. Deze reactie vindt plaats in een efficiënte mengeenheid, waarna de gereinigde rookgassen worden gedemist en ontstoft. Het gebruik van hoogwaardig roestvrij staal en glazen toegangsdeuren zorgt voor duurzaamheid en gebruiksgemak.

De Desulfurisatiemodule heeft een kubusvormig ontwerp met een hoogte van 3 meter en een breedte van 1,3 meter. Dit maakt het gemakkelijk te installeren en maakt uitbreiding van de functionaliteit mogelijk. Door verschillende modulaire eenheden te combineren, kan een veelzijdig zuiveringsproduct worden samengesteld dat voldoet aan de specifieke eisen van elke fabriek.

De ontwikkeling van de Desulfurisatiemodule begon in april 2021 aan de Lu Xun Academy of Fine Arts in Shenyang, Liaoning, China. Na maanden van onderzoek en ontwikkeling werd het product in oktober 2021 voltooid en in productie genomen. Dit project heeft verschillende uitdagingen overwonnen, zoals het integreren van absorptie-, reactie- en demistfuncties in een functioneel en esthetisch ontwerp.

De Desulfurisatiemodule is niet alleen een technologische doorbraak, maar ook een erkenning van zijn ontwerpkwaliteit. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Verwarming, Ventilatie en Airconditioning Producten in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit, technische vaardigheden en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de Desulfurisatiemodule biedt Guangpeng Yue een innovatieve oplossing voor de luchtvervuiling die wordt veroorzaakt door zwavelverbindingen in uitlaatgassen. Dit modulaire ontwerp, dat gebruikmaakt van geavanceerde technologie en materialen, biedt bedrijven de mogelijkheid om hun afvalgassen efficiënt en kosteneffectief te behandelen. Door de productie van deze module kunnen we streven naar een schonere en gezondere leefomgeving voor iedereen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Guangpeng Yue
Afbeeldingscredits: Guangpeng Yue
Projectteamleden: Guangpeng Yue Ling Jin Hang Yin Fengze Li Jiaqi Cui Yingyi Li Xin Wang Kai Su Guoqing Tang
Projectnaam: Desulfurization Module
Projectklant: Guangpeng Yue


Desulfurization Module IMG #2
Desulfurization Module IMG #3
Desulfurization Module IMG #4
Desulfurization Module IMG #5
Desulfurization Module IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp