Luna: Retro Ontmoet Innovatie in Elektrische Scooter Design

De Luna Scooter: Een Nostalgische Blik op Toekomstige Mobiliteit

In een tijdperk waarin retro charme samensmelt met moderne technologie, introduceert Zhejiang Lv Ju Vehicle Industry Co., Ltd de Luna, een elektrische scooter die stijl en functionaliteit naadloos combineert.

Inspiratie voor het ontwerp van de Luna is gehaald uit de klassieke tweewielige motorfietsen die midden 20e eeuw in Europa furore maakten. Het design team heeft deze details tot in de perfectie hersteld om een retro sfeer te creëren, terwijl ook de esthetische voorkeuren van moderne jongeren in acht zijn genomen. Het resultaat is een elektrische scooter die de definitie van retro mode opnieuw vormgeeft.

De Luna onderscheidt zich door zijn lichtgewicht ontwerp en stijlvolle uiterlijk, geïnspireerd op de populaire Europese tweewielers van weleer. Functioneel is de scooter verrijkt met een zeldzame aardmagneet, bekend om zijn krachtige prestaties en hoge energieconversie-efficiëntie, waardoor Luna een geüpgraded alternatief biedt voor stadsverkeer en korte reizen.

Wat betreft de realisatietechnologie, heeft Luna afgeronde hoeken voor een vriendelijke uitstraling en is uitgerust met een ronde koplamp. Deze kenmerken, afgeleid van de archetypische Europese tweewielers, worden versterkt door een passend curve-ontwerp, waardoor het geheel een elegante, samenhangende en vloeiende uitstraling krijgt. De kleurencombinatie van lichtblauw en helder onthult een kruising van retro en moderne mode, die aansluit bij de esthetische voorkeuren van jongeren.

De Luna kan worden ontgrendeld en gestart met een digitale sleutel die zowel Bluetooth als NFC ondersteunt, in plaats van een fysieke sleutel bij elke rit. Bovendien kan het responsieve schijfremsysteem de gebruiker zeer stabiel en binnen een korte remafstand tot stilstand brengen, waardoor elke rit veiliger en comfortabeler wordt.

De ontwikkeling van de Luna begon in mei 2022 in Taizhou, Zhejiang, en werd in december 2022 geïntroduceerd op de Chinese markt. Uitgebreid marktonderzoek toonde aan dat er een groeiende vraag is naar een elektrische scooter die retro mode combineert met functionaliteit, een niche die de Luna perfect opvult.

De grootste uitdagingen bij het ontwerp van de Luna lagen in het combineren van retro en moderne esthetiek en het ontwikkelen van een sterke magneetmotor voor verbeterde functionaliteit. Deze motor, onafhankelijk ontwikkeld door Lv Ju, is efficiënt in energieomzetting, lichtgewicht en flexibel in snelheidsregeling, en voldoet aan de behoeften van jongeren voor krachtige prestaties.

De Luna heeft een prestigieuze Bronzen A' Design Award gewonnen in 2024, een erkenning voor uitmuntende en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Deze award wordt toegekend aan ontwerpen die best practices in kunst, wetenschap, design en technologie incorporeren, en die een sterke technische en creatieve vaardigheid tonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bozhe Qu
Afbeeldingscredits: Bozhe Qu
Projectteamleden: Bozhe Qu
Projectnaam: Luna
Projectklant: ZHEJIANG LV JU VEHICLE INDUSTRY CO., LTD.


Luna IMG #2
Luna IMG #3
Luna IMG #4
Luna IMG #5
Luna IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp